SEGRE

PERSONAL ORGANITZACIÓ

La Paeria reforçarà serveis socials i vol reduir un 20% les hores extres de la seua plantilla

Només la Urbana en fa més de 15.000 a l’any per la proliferació d’actes esportius i de lleure || Contractarà de borses de treball nou administratius, educadors i tres tècnics socials i sis tècnics de ludoteca

Agents de la Guàrdia Urbana en formació el dia de la seua patrona, Santa Cecília.

Agents de la Guàrdia Urbana en formació el dia de la seua patrona, Santa Cecília.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Reforçar l’àrea de serveis socials, donar l’oportunitat que més d’un centenar d’interins i laborals puguin estabilitzar la seua plaça i reduir les hores extra de forma significativa. Aquestes són algunes de les prioritats en matèria de personal que estan previstes dins del pressupost de la Paeria per al 2018.

Pel que fa a serveis socials, i en el marc del contracte en programa 2017-2020 amb la Generalitat, es contractarà nou administratius, set educadors socials i tres tècnics. Totes aquestes incorporacions es faran a partir de les borses de treball existents. El fet que la majoria siguin administratius obeeix al fet que l’objectiu és descarregar dels tràmits burocràtics, com per exemple la tramitació de les diferents línies d’ajuts socials, als treballadors socials que s’encarreguen d’atendre els usuaris.

En aquest àmbit, la Paeria també assumirà dos serveis que ara estan externalitzats, el de família extensa (seguiment de menors que per diversos motius estan a cura de familiars que no són els pares) i el d’acollida d’immigrants, que en tots dos casos compten amb dos treballadors.

Un altre servei que serà reforçat és el de ludoteques, ja que es contractarà sis tècnics d’educació. També sortiran de la borsa de treball, encara que més endavant hi haurà un concurs oposició.

Una altra de les actuacions previstes aquest any, segons la informació facilitada per fonts municipals, és reduir les hores extres de la plantilla.

En principi, l’objectiu és rebaixar-les al voltant d’un 20%, per al qual s’introduiran millores organitzatives i d’eficiència, a banda de determinar si és necessària la contractació de més personal en alguna àrea. La Guàrdia Urbana és, de llarg, el departament on es fan més hores extres, ja que supera les 15.000 a l’any. Gran part estan motivades pels dispositius associats a activitats esportives i de lleure els caps de setmana i festius. La seua proliferació ha originat que en diverses ocasions la prefectura hagi tingut problemes per trobar prou voluntaris disposats a fer hores extres. La Paeria paga a 14,53 € l’hora extra en feiner, 20,77 € en festiu i 24,92 € en festiu nocturn. Així mateix, moltes es compensen amb dies de festa.

Encara que els que ocupen aquestes places comptaran d’entrada amb una sèrie de punts pel temps que han treballat a la Paeria, els concursos seran públics, per la qual cosa estaran oberts als altres laborals i interins i a persones de fora de l’ajuntament.

Concursos públics per estabilitzar uns 150 interins i laborals no fixos

L’ajuntament preveu convocar en el segon semestre del 2018 concursos públics per facilitar l’estabilitat laboral de 39 empleats laborals indefinits però no fixos i més d’un centenar d’interins que ocupen places de funcionaris. 

La primera convocatòria serà la dels 39 laborals. L’últim concurs públic de la Paeria per estabilitzar interins va tenir lloc fa ja set anys. D’altra banda, també convocarà oposicions per cobrir cinc places vacants d’agents de la Guàrdia Urbana, hi haurà diversos concursos de promoció interna i es crearà un lloc de coordinador de serveis socials que es cobrirà amb un concurs de mèrits.

tracking