SEGRE

CAPPONT HABITATGE

Un bloc de pisos de Cappont, a Lleida, amb okupes i arrasat

Després que la majoria d’habitatges quedessin buits

El menjador d’un dels pisos, destrossat i ple d’escombraries i brutícia.

El menjador d’un dels pisos, destrossat i ple d’escombraries i brutícia.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El bloc de pisos situat al número 66 de l’avinguda les Garrigues ha estat desvalisat i destrossat mentre era okupat en els últims mesos, després que fa quatre anys la majoria d’habitatges, que eren de lloguer, es quedés sense inquilins.

L’immoble té tres plantes i dotze habitatges. Actualment, en un dels pisos hi viu una dona de lloguer i en tres més s’hi han instal·lat okupes. Segons l’administrador de la finca, aquests mateixos van provocar fa un any problemes amb veïns de la Bordeta a l’okupar una altra casa.

L’administrador va explicar que en aquest bloc hi havia viscut gent “tota la vida”, però que fa quatre anys, a causa de la seua avançada edat, se’n van anar o van morir i va quedar pràcticament buit. Va ser llavors quan van començar a entrar i a robar, per exemple canyeries d’aigua o material com portes i finestres. En tres ocasions han sostret conduccions de la instal·lació de gas, un fet perillós ja que hi ha risc d’explosió.

La majoria de robatoris es cometen de nit i els seus autors fins i tot fan fogueres dins dels pisos. El cinc de juny passat, l’administrador va posar una denúncia contra els okupes i van ser condemnats a pagar tres euros diaris de multa durant tres mesos. A més, un d’ells està pendent de ser desallotjat.

L’edifici és d’una dona i ara està en venda. L’única persona que viu de lloguer espera poder mudar-se després que un altre inquilí ja va poder ser reallotjat.

GALERIA D'IMATGES Mira totes les imatges

tracking