SEGRE

CONGRÉS EDUCACIÓ

USTEC fixa com a prioritats combatre la segregació escolar i l'infrafinançament

Un moment del Congrés celebrat al Condes de Urgel.

Un moment del Congrés celebrat al Condes de Urgel.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sindicat d’educació més important de Catalunya, USTEC-STEs, va tancar ahir a Lleida el seu XI Congrés, en què es van fixar els reptes per als propers quatre anys: combatre la segregació escolar, aconseguir un millor finançament, que els claustres siguin més participatius i que la contractació de docents no vingui majoritàriament per part de la direcció del centre.

Així ho va explicar ahir el portaveu nacional, Ramon Font, després de finalitzar-se el congrés que va durar tres dies a l’hotel Condes de Urgel de Lleida. Font va explicar a més que s’han renovat els òrgans de direcció del sindicat, amb un 30% de nous càrrecs.

Les crítiques a l’escola catalana i a la situació política actual van marcar bona part del congrés. Els assistents van mostrar el seu rebuig a les acusacions d’adoctrinament als centres i van reafirmar la seua posició de defensa del dret d’autodeterminació de Catalunya. A més, el sindicat va mostrar el seu suport unànime cap a Font, després que l’associació Hablemos Español l’hagi denunciat per delictes d’odi i sedició. Es remeten a unes declaracions del portaveu en què assegurava que “es continuaria parlant de política a les aules i no es realitzarien classes en castellà”.

tracking