SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

Ensenyament adjudica el projecte per fer el col·legi Pinyana després de 8 anys en mòduls

L’assistència tècnica, per un import de 306.697 euros sense IVA || El centre està íntegrament en barracons des que es va crear el curs 2009-2010 i hauria d’estar enllestit de cara al 2019-2020

L’escola Pinyana.

L’escola Pinyana.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’esperada i molt reivindicada construcció de l’edifici del col·legi Pinyana de Balàfia, íntegrament en mòduls des de la creació el curs 2009-2010, ja està una mica més a prop. I és que la Generalitat ha adjudicat l’assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i executiu, així com la posterior direcció d’obra, a Mestura Arquitectes per un import de 306.697 euros, sense IVA, i amb un termini d’execució de sis mesos. El pressupost de licitació era més alt, de 376.316 euros, també sense IVA. Al concurs, convocat el mes d’abril passat, es van presentar inicialment trenta-set ofertes (entre firmes i unions temporals d’empreses, UTE), i a l’última fase n’havien arribat cinc.

Una vegada estigui acabat el projecte, Ensenyament haurà de licitar la construcció de l’escola, que no només acollirà els alumnes de Pinyana, sinó també els del col·legi Balàfia, l’edifici del qual és molt antic i està deteriorat. De fet, aquest any ha complert el cinquantè aniversari. Al juny, la Generalitat va aprovar una dotació de 5,8 milions per a la construcció del col·legi i les últimes previsions anunciades pel departament són poder estrenar-lo el curs 2019-2020. D’aquesta forma, els alumnes que van iniciar l’escolarització a P-3 a l’escola de Pinyana finalitzaran tota l’etapa d’educació Infantil i Primària en barracons, ja que el pròxim mes de juny acabarà la primera promoció de sisè. Fa anys que professors, pares i alumnes de l’escola Pinyana reclamen la construcció de l’edifici i, fins i tot, han protagonitzat accions reivindicatives sobre aquesta qüestió, igual que l’associació de veïns de Balàfia. Així mateix, el novembre de l’any passat, la Paeria va consensuar una moció presentada pel PP que instava la Generalitat a iniciar les obres del col·legi aquest any, una cosa que ja no serà possible.

Mig centenar de barracons en centres educatius de la província La província de Lleida manté des de fa anys al voltant de mig centenar de barracons en diferents centres educatius. La xifra concreta va variant d’any en any, ja que Ensenyament en va retirant alguns a mesura que acaba obres, però en continua instal·lant d’altres en altres col·legis i instituts de Secundària. El curs passat, hi havia 58 mòduls a Lleida i fins a 1.010 en el conjunt de Catalunya. Una resposta parlamentària detalla que el seu cost és de 765 euros/m²; el dels fonaments, de 300, i el del servei de manteniment (trasllat, reparació i muntatge), de 400 euros.

L’escola Pinyana.

L’escola Pinyana.ÒSCAR MIRÓN

tracking