SEGRE

PAERIA ECONOMIA

Antifrau investiga una factura de l'Aplec del 2015

Per una denúncia del Comú, que ho veu il·legal || Ros afirma que tot és correcte perquè no hi podia haver cap altre contractista

Els regidors del Comú de Lleida, a l’últim ple municipal.

Els regidors del Comú de Lleida, a l’últim ple municipal.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Oficina Antifrau de Catalunya ha obert una investigació sobre el fet que la tinent d’alcalde responsable d’Economia de l’ajuntament de Lleida, Montse Mínguez, autoritzés el març del 2016 el pagament d’una factura de més de 20.000 euros de l’Aplec del Caragol sense haver seguit el procediment de licitació negociat sense publicitat que la llei estableix per a imports superiors a 18.000 euros. Així ho va fer públic ahir el Comú de Lleida, que va ser qui ho va denunciar a Antifrau i diu que es tracta d’un import de 24.200 euros (IVA inclòs) de “feines efectuades durant l’Aplec 2015”, i remarca que “es tracta d’una despesa del tot prevista, amb partida pressupostària suficient, i que –per tant– necessàriament havia de passar pel preceptiu procediment negociat”.

Per la seua part, l’alcalde, Àngel Ros, va replicar que tot és correcte perquè l’empresa a la qual se li van pagar els serveis d’il·luminació era l’única que podia fer-los. “L’ajuntament va pagar a qui té l’homologació de la Fira de Lleida, ja que l’Aplec es va celebrar als seus terrenys, enviarem la documentació pertinent a Antifrau, però el recinte és de la Fira i ells tenen adjudicada la llum a aquesta empresa i nosaltres paguem a qui la té contractada”, va dir Ros, que va acusar el Comú de “tirar porqueria sobre el govern local”. La regidora de Cultura, Montse Parra, va declarar que aquesta firma és l’única acreditada pel departament de Treball.

tracking