SEGRE

EQUIPAMENTS REHABILITACIÓ

Adeqüen la vella residència Pare Coll per ordre municipal

L’interior d’aquest edifici catalogat va ser destrossat per okupes

L’antiga residència està situada al carrer Almodí Vell.

L’antiga residència està situada al carrer Almodí Vell.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La immobiliària titular de l’edifici de l’antiga residència Pare Coll, al carrer Almodí Vell al costat de la Catedral Nova, ha iniciat obres de condicionament a causa del seu mal estat. Fa més d’un any, la Paeria va fer un requeriment en aquest sentit a la propietària, Solvia del Banc Sabadell, ja que les reiterades okupacions il·legals que havia patit al llarg dels anys (fa una dècada que està buit) havien provocat el deteriorament del seu estat, per la qual cosa era necessari adoptar mesures d’adequació i seguretat.

En concret, cal retirar les zones de la cobertes trencades per evitar despreniments, netejar l’edifici per complet, col·locar barreres de seguretat en totes les altures en l’accés a l’ascensor, reposar vidres trencats de la claraboia, demolir la teulada d’uralita situada a la terrassa, impermeabilitzar l’edifici i tancar totes les finestres amb un material adequat al seu entorn. Està previst que les obres estiguin acabades a finals de gener.

Fa un any, la Paeria va assolir un principi d’acord amb Solvia per comprar-lo i destinar-lo a un centre per a persones sense llar. Tanmateix, la demora de Banc Sabadell a donar el seu vistiplau definitiu va fer que l’ajuntament busqués una altra alternativa i decidís comprar l’antic convent de les Josefines.

L’edifici, inclòs al Catàleg d’Elements Històrics Artístics de la ciutat, té quatre plantes, 2.600 m² i va ser propietat d’un orde religiós. Així, va acollir l’escola Dominiques fins al 1960. Des d’aleshores, va funcionar com a residència femenina fins al 2005, quan va quedar abandonat. Malgrat les destrosses, no pateix danys estructurals.

tracking