SEGRE

SANITAT HOSPITALS

A concurs la redacció del projecte per modernitzar totes les habitacions de l'Arnau

Les obres es faran per fases, començaran per una ala d’una planta i s’aniran reformant les altres progressivament || L’actuació inicial afectarà 1.172 metres quadrats i costarà 1,9 milions

Imatge d’arxiu de la façana principal de l’hospital Arnau de Vilanova.

Imatge d’arxiu de la façana principal de l’hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Institut Català de la Salut ha tret a concurs la redacció del projecte per modernitzar totes les habitacions de l’hospital Arnau de Vilanova, que són unes 200 i compten amb 410 llits. La reforma afectarà un total de 10.542 metres quadrats, les sis plantes d’habitacions, encara que la primera fase és de 1.172 m², ja que es començarà actuant en una de les dos ales d’una planta i la resta es farà esglaonadament. Aquesta primera fase té un cost estimat d’1.999.717 euros.

La remodelació afecta tot la part més nova de l’hospital, la façana del qual dóna a la plaça ubicada a sobre del pàrquing subterrani. Aquest immoble va ser inaugurat la dècada dels 80, però des d’aleshores no havia estat reformat.

L’Arnau reactiva així un projecte que ja va planificar fa una dècada, però que va quedar paralitzat per les retallades pressupostàries arran de la crisi. Fonts del centre van assenyalar ahir que el projecte arquitectònic per a la primera ala que serà remodelada servirà de model per a totes les altres plantes. En aquest sentit, van assenyalar que la modernització de totes les habitacions es farà ala per ala perquè cal compatibilitzar les obres amb l’activitat hospitalària habitual, garantint a més que hi hagi habitacions disponibles per a les èpoques en què hi ha més activitat, com ara durant l’hivern. “La idea fonamental és adequar les habitacions perquè siguin més modernes i perquè comptin amb un bany complet”, van indicar. Així, a banda de lavabo i WC, també disposaran de dutxa.

El termini fixat perquè l’adjudicatari redacti el projecte és de sis mesos, de forma que les obres no podran començar com a molt aviat fins a finals del 2018 o principis del 2019, tenint en compte que una vegada estigui llest el projecte cal dur a terme tots els tràmits per a la licitació dels treballs.

Nous quiròfans i la millora de Neonatologia, també en tràmit La redacció del projecte de modernització de les plantes d’hospitalització ha sortit a concurs gairebé alhora que el del projecte del nou bloc quirúrgic. Tal com va publicar aquest diari, l’hospital té previst passar dels 14 quiròfans actuals a 18, que estaran ubicats en un nou immoble que es construirà al costat de les plantes tercera i quarta. Aquest fet permetrà, a més, que les obres puguin fer-se sense interferir en l’activitat quirúrgica, cosa que no hauria sigut possible en el cas que s’hagués optat per remodelar els actuals. La inversió estimada en aquesta actuació, que no començarà abans d’un any, és d’uns 12 milions. Així mateix, també està en marxa el projecte de millora de la unitat neonatal, a la cinquena planta, que ampliarà gairebé un cinquanta per cent la superfície aprofitant l’ala que va quedar buida amb el trasllat de la unitat sociosanitària a l’hospital Santa Maria.

tracking