SEGRE

INFORME RECOMANACIONS

El síndic critica el règim d'aïllament de dones de la presó de Ponent

Diu que no compleix les condicions necessàries

El síndic, Rafael Ribó, va presentar ahir l’informe sobre purins.

El síndic, Rafael Ribó, va presentar ahir l’informe sobre purins.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic de Greuges, Rafael Ribó, i l’equip de treball del Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura (MCPT) van reclamar ahir que s’elevi el nivell de formació dels professionals que treballen amb persones privades de llibertat i que s’augmentin els recursos, “posant l’accent en la garantia de drets” dels interns.

En el capítol de centres penitenciaris, l’informe identifica l’ús de l’aïllament, els preus als economats i la qualitat del menjar com els principals greuges detectats, i posa l’èmfasi en el règim de l’aïllament perquè en alguns, com el de dones de Ponent, “no es compleixen les condicions estructurals necessàries per passar-hi tant de temps”. L’informe recull que el Departament Especial de Règim Tancat (DERT) de dones de la presó lleidatana és un espai molt petit en el qual no s’organitzen activitats.

Sobre la presó lleidatana també recull les crítiques dels interns als preus de l’economat del CIRE

A més, les internes entrevistades alerten dels efectes negatius que suposa estar tantes hores soles en una cel·la, la qual cosa fa que en un moment o un altre s’hagin plantejat autolesionar-se.

Sobre el centre penitenciari de Ponent, el síndic també apunta que la queixa més repetida pels interns és sobre els preus de l’economat del CIRE i la poca varietat dels productes que s’hi poden adquirir.

La comissaria dels Mossos d’Esquadra de Tremp també apareix a l’informe després de la visita de seguiment duta a terme el mes de juliol passat.

Encara que la valoració global del síndic és positiva, l’informe recull la falta de videovigilància a la sala d’identificació i ressenyes i que els cascos de moto són obsolets, unes recomanacions que acostumen a ser recurrents a la resta d’oficines de la policia catalana.

tracking