SEGRE

TARIFES ANY NOU

Correus apuja un 10% el segell i un 1,3% la tramesa de paquets

L’augment per a cartes i targetes postals, el tercer més important en deu anys || La paqueteria és el principal negoci de l’empresa

Una bústia davant la seu central de Correus a Lleida.

Una bústia davant la seu central de Correus a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Correus apujarà a partir del dilluns 1 de gener un 10% el preu del segell per a la tramesa de cartes i targetes postals normalitzades i de fins a vint grams de pes a destinacions nacionals. Passarà a costar 0,55 euros, davant dels 0,50 actuals, segons va informar ahir. Es tracta de la tercera pujada més gran de l’última dècada, només superada per al de l’11,1% aplicada aquest any i la del 10,5% el 2015.

La tramesa de cartes i targetes postals ha caigut en picat en els últims anys, mentre que s’ha disparat el servei de paqueteria, que s’ha convertit en el principal negoci de Correus, encara que no té la consideració de servei públic. En aquest sentit, l’empresa aplicarà una pujada mitjana de l’1,32% a les trameses de paquets.

Pel que fa a altres serveis postals, el preu del segell per a cartes i targetes postals amb destinació a altres països europeus pujarà un 8% el pròxim 1 de gener i costarà 1,35 euros. Per a destinacions fora d’Europa, l’augment serà del 7,4%, amb la qual cosa el seu import passarà a ser d’1,45 euros, 10 cèntims més.

La tarifa del burofax es manté congelada, però el prèmium sí que pujarà un 3,06%, 26 cèntims més. Les trameses de cartes, targetes postals, cartes certificades i notificacions van descendir un 6,5% el 2016, la qual cosa va suposar gairebé 227 milions de trameses menys, i el 64% de llars no va enviar ni una carta.

tracking