SEGRE

UNIVERSITAT MOBILITAT

Més de 450 peticions d'alumnes de la UdL per estudiar a l'estranger

Augmenten respecte a l’any passat, però tan sols cobreixen poc més d’un terç de les 1.281 places ofertes || Entre Erasmus i programes propis de mobilitat

Alumnes de programes de mobilitat que va rebre la UdL el primer trimestre.

Alumnes de programes de mobilitat que va rebre la UdL el primer trimestre.UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida ha registrat 455 sol·licituds d’alumnes per estudiar part o tot el pròxim curs 2018-2019 en una universitat estrangera mitjançant una beca Erasmus o dels programes de mobilitat de la mateixa UdL. Un portaveu de l’oficina de mobilitat de la universitat va assegurar que la xifra és superior a la de l’anterior convocatòria i apunta que hi ha alumnes que sol·liciten diverses destinacions, per la qual cosa la xifra final pot variar. A més, els estudiants a qui se’ls va requerir documentació que els faltava s’hi inclouran si la presenten a temps. En tot cas, la llista definitiva es farà pública durant aquest mes gener, una vegada la UdL reobri les instal·lacions després de l’aturada nadalenca que la deixa en serveis mínims per estalviar. Malgrat l’increment, les peticions no cobreixen ni de lluny les 1.281 places que la UdL ofereix en total per estudiar a l’estranger el curs vinent a través de diferents programes de mobilitat, concretament a quaranta-cinc països, d’Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica. En concret, hi ha sol·licituds per a un 35% de places. La majoria de les que ofereix, 965, corresponen al programa Erasmus clàssic, i la resta (312) a programes propis de la UdL i a Erasmus Estudis.

La majoria de sol·licituds són per a les beques Erasmus tradicionals, és a dir, per fer una estada en una universitat d’altres països de la Unió Europea. La UdL també ofereix algunes places a Bòsnia, Corea del Sud, Hong Kong, el Canadà i Rússia corresponents al programa Erasmus+, que la universitat va obtenir prèvia sol·licitud i aprovació de projectes amb centres d’aquests països. Així mateix, els alumnes que han optat pel programa de mobilitat propi de la Universitat de Lleida podran estudiar a Mèxic, Xile o el Brasil. Les setmanes prèvies a la convocatòria, la unitat de Relacions Internacionals i les diferents facultats i escoles van organitzar deu sessions informatives, que van comptar amb l’assistència de més de 550 alumnes. D’altra banda, el curs passat la universitat va rebre prop de tres-cents alumnes d’altres països, que van elegir Lleida per a una estada temporal a l’estranger. Així mateix, el Govern central detalla en una resposta parlamentària a una pregunta del grup socialista al Congrés, que a Lleida aquest curs 2017-2018 hi ha 285 estudiants beneficiats pel programa Erasmus. La xifra s’ha anat incrementant progressivament des dels 142 que es van registrar durant el curs 2011-2012.

Un 10% dels matriculats són de fora de l’Estat La memòria acadèmica de la Universitat de Lleida (UdL) del curs passat, el 2016-2017, constata que hi havia 320 estudiants estrangers matriculats, davant dels 285 d’un curs enrere. El document detalla així mateix que un deu per cent del total d’alumnes de la Universitat de Lleida tenia aleshores nacionalitat estrangera, malgrat que d’ells un quaranta per cent residien a Espanya. Pel que fa als màsters, l’índex d’estrangers és habitualment superior que als graus i el curs 2016-2017 va assolir el 20 per cent. I en els cursos de doctorat encara més, gairebé un 24 per cent. De fet, la captació d’alumnes estrangers, a banda de locals, és un dels objectius de la UdL.

tracking