SEGRE

DROGUES BALANÇ

La Urbana instrueix 447 denúncies per consum de drogues l’últim any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana va obrir un total de 447 diligències administratives per consum de substàncies estupefaents a la via pública l’any 2017. D’aquestes, prop de vuit de cada deu eren per tinença o consum de marihuana. Entre els mesos de gener i desembre de l’any passat, la Policia Local va interceptar 332 persones que estaven consumint maria en ple carrer, conducta que està prohibida per l’ordenança municipal.

En aquests casos, els sancionats afronten una multa per una infracció greu que comporta el pagament d’entre 600,01 i 1.500 euros. L’ordenança també preveu sancions greus per a aquelles persones que abandonin instruments utilitzats per al consum de drogues en carrers, establiments o transports públics. Del total de sancionats per la Guàrdia Urbana, una trentena de menors van ser sorpresos pels agents quan consumien o portaven substàncies estupefaents a la via pública. Entre els més joves, adolescents de 15 anys, en la immensa majoria de casos amb cànnabis encara que algun portava cocaïna o metamfetamines.

En el conjunt de l’any, la Urbana va arrestar nou persones per delictes contra la salut pública. L’últim arrest es va produir el 3 de desembre passat a la plaça del Dipòsit quan a un home de 41 anys li van decomissar 13 mòbils, 47 bossetes de marihuana i 22 paquets de tabac de contraban.

tracking