SEGRE

SANITAT LABORAL

Esperes de fins a vuit hores després de l'alta a Urgències

Empleats d’ambulàncies denuncien sobrecàrrega de treball

Vista exterior de l’Hospital Arnau de Vilanova.

Vista exterior de l’Hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Pacients donats d’alta a Urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova i que necessiten una ambulància per tornar a casa denuncien esperes de fins a vuit hores, quan el Catsalut en marca un màxim de dos. Segons van explicar fonts del Comitè UTE Egara, l’empresa que té la titularitat del transport sanitari a Lleida, això es deu a la falta d’empleats, per la qual cosa van saturats. Un fet que s’ha complert durant tot el 2017 i preveuen que sigui pitjor aquest 2018, per la qual cosa no descarten anar a la vaga. L’empresa es va reunir ahir amb el Comitè per traslladar-los el calendari d’aquest any i, si el 2017 hi havia 10 ambulàncies al dia, aquest any n’hi haurà 7, segons van denunciar empleats.

El mes de juliol passat, el Comitè va denunciar davant d’Inspecció de Treball la sobrecàrrega de feina en el transport sanitari no urgent (desplaçaments programats altes a Urgències), però encara no s’han resolt. Les fonts van explicar que la sobresaturació es deu a la prolongació diària de la jornada laboral i al solapament de serveis.

Des dels sindicats van explicar que les retallades són habituals en el transport sanitari perquè surt més a compte pagar una sanció per retard que pagar a personal.

El Comitè també va explicar que, davant de la falta d’empleats, hi ha ambulàncies que queden inoperatives davant la falta de tècnics de servei.

En un altre ordre de coses, sindicats de l’Arnau van denunciar la manca de treballadors davant l’epidèmia de la grip i que, segons ells, ha calgut traslladar pacients a l’hospital Santa Maria perquè l’Arnau “no dóna l’abast”. Per la seua part, l’hospital va negar dilluns que estigui col·lapsat i que no hi ha previsió d’obrir més llits.

L’empresa titular del transport sanitari nega retallades

Ambulàncies Egara, l’empresa titular del transport sanitari, va negar que el 2017 hi hagi hagut retallades i que, al contrari, es van assignar dos ambulàncies més al novembre per al transport no urgent a causa de l’augment de la demanda. Aquesta postura és la mateixa que va donar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que també va negar que hi hagi hagut retallades. Segons ells, l’empresa Egara compleix “el 90%” amb alguna incidència puntual, en el treball de transport no urgent. També va afirmar que es destinen ambulàncies depenent de les necessitats del territori i va detallar que a Lleida hi ha 3.500 trasllats al mes no urgents.

tracking