SEGRE

COMERÇ FLEQUES

Després de diversos anys congelat, puja el preu del pa

Algunes fleques han incrementat deu cèntims tant la barra de quart com la de mig quilo || D’altres no ho han fet, però una bona part s’ho plantegen

Imatge d’arxiu d’una parada del Gremi de Forners el dia mundial del pa.

Imatge d’arxiu d’una parada del Gremi de Forners el dia mundial del pa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Algunes fleques de Lleida han optat per apujar el preu del pa aquest any fins a 10 cèntims, després d’haver mantingut els preus congelats diversos anys. Els comerços que ho han aplicat feia entre dos i deu anys que no tocaven el preu i, a causa de la pujada en els últims exercicis de serveis com la llum, han decidit augmentar el preu del pa per poder afrontar l’increment de costos que han patit. Altres fleques no ho han fet, però algunes s’ho estan plantejant.

Segons el president del Gremi de Forners de Lleida, Manel Llaràs, el preu mitjà d’una barra de 250 grams és d’un euro; el de 500 grams costa entre 1,80 i 1,90; el pa de pagès de 500 grams, 2,10, i una baguet es pot trobar per entre els 30 cèntims i l’euro. Una de les fleques que han apujat preus en cobra ara 1,65 per una barra de 400 grams que costava 1,55.

Alguns forners denuncien que grans superfícies i botigues regentades per immigrants rebenten els preus del pa i el venen molt barat, “per la qual cosa les fleques acabaran desapareixent”, va dir ahir un d’ells. Tanmateix, Llaràs va rebutjar que per culpa d’aquests establiments desapareguin les fleques.

“El comprador d’un supermercat busca un preu barat i industrial, no és el nostre client, per la qual cosa a nosaltres les ofertes que pugui fer una gran superfície no ens afectarà, perquè aquest client continuarà comprant allà”, va manifestar Llaràs.

En aquest sentit, va dir que si les fleques abaixessin els preus deu cèntims, el client del supermercat tampoc els compraria el pa. Llaràs es va mostrar optimista sobre el futur del sector. I és que assegura que durant la crisi el producte de qualitat es venia igualment, i fins i tot més. Ho atribueix al fet que molta població que segueix una dieta sana inclou el pa artesà. Va afirmar que el tancament de fleques es deu més al fet que no hi ha relleu generacional.

“Els fills de forners ara tenen estudis i fan la seua pròpia vida, no continuen amb el projecte familiar”, va explicar. Tanmateix, va assegurar que gràcies a cicles formatius de rebosteria estan sortint bons professionals que obriran nous negocis de pa artesà. “De manera que el futur del pa està assegurat”, va concloure.

tracking