SEGRE

POLÍTICA ASSEMBLEA

El Comú planteja una “confluència de forces” per a les municipals

Oferiment a la CUP, Podem, ICV i ERC

Els assistents a l’assemblea que va celebrar ahir el Comú de Lleida.

Els assistents a l’assemblea que va celebrar ahir el Comú de Lleida.ÒSCAR MIMRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú de Lleida va celebrar ahir la seua primera assemblea de l’any, en la qual va acordar la modificació del seu marc organitzatiu per facilitar una possible confluència amb altres forces polítiques de cara a les properes eleccions municipals del 2019. Així ho va indicar ahir Sergi Talamonte, regidor de la formació a la Paeria. Va afegir que la seua intenció és treballar per aconseguir-ho, encara que ho veu difícil amb algunes formacions. Va assegurar que ja han ofert aquesta possibilitat a la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Podem, ICV i ERC. “L’oferiment és sobre la taula”, va subratllar. No obstant, va afirmar que el fet de ser el Comú una agrupació d’electors dificulta les confluències amb forces a nivell jurídic, per la qual cosa s’estan plantejant constituir-se o no en un “partit instrumental”. En tot cas, va reiterar que, com van demostrar l’any 2015, la seua voluntat és aconseguir aquesta confluència “perquè és l’única manera de canviar les coses” a la ciutat de Lleida.

Així mateix, el debat sobre la proposta de treball de constitució de candidatures va quedar ajornat fins a una nova assemblea, convocada per al dia 28 d’aquest mateix mes.

“La nostra voluntat és una confluència perquè és l’única manera de canviar les coses a la ciutat”

Talamonte va apuntar que algunes persones no estaven conformes amb la proposta inicial, per la qual cosa van preferir no votar-ho ahir sinó seguir amb el debat en una altra reunió amb l’objecte del consens.

En tot cas, a l’abril la formació espera haver arribat a un consens i s’han marcat el mes de novembre per celebrar primàries per elegir els candidats que formaran part de la llista electoral “i allà sabrem els noms”. Tenen previst convocar a la votació les persones adscrites al Comú, però també obrir-la al conjunt de ciutadans.

tracking