SEGRE

UNIVERSITAT INNOVACIÓ

Ensenyar a través dels sentits

Alumnes d’Educació aprendran noves tècniques docents en una aula amb piscina de boles, música i llums || També podran utilitzar-la escoles o entitats

La sala Snoezelen de la facultat d’Educació, amb una petita piscina de boles en primer terme.

La sala Snoezelen de la facultat d’Educació, amb una petita piscina de boles en primer terme.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (UdL) estrenarà la setmana que ve una sala multisensorial en la qual formaran els futurs docents, psicòlegs, educadors socials i treballadors socials en la filosofia Snoezelen, que consisteix a estimular els sentits i crear un ambient relaxant per aprendre millor. Es tracta d’un espai multisensorial amb una petita piscina de boles, un llit d’aigua, un matalàs i una butaca amb ultrasons, llums de colors, imatges i música pel qual aniran passant els alumnes de graus i màsters que imparteix la facultat, per conèixer aquestes “noves maneres d’educar”. Així, a través de tots aquests estímuls controlats que configuren una nova metodologia d’ensenyament, s’afavoreix la percepció de sensacions i això contribueix a adquirir un aprenentatge.

El degà, Carles Alsinet, va afirmar que iniciaran la formació al febrer i va afegir que de cara al curs vinent programaran assignatures en diferents titulacions que es desenvoluparan a l’aula Snoezelen.

La UdL també formarà en aquesta sala futurs psicòlegs i educadors i treballadors socials

“Es tracta d’un bon complement per als estudiants”, va subratllar, i va apuntar que aquest “laboratori”, com va definir a la sala, podria ser beneficiós també per a altres estudiants, com els de Fisioteràpia. A més a més, va assegurar que l’obriran a la ciutadania, perquè la puguin utilitzar escoles o entitats que atenen persones discapacitades o amb patologies com l’Alzheimer, per exemple. De fet, Alsinet va indicar que inicialment aquest tipus d’aules multisensorials “estaven pensades per a discapacitats i ara s’estudia que la pugui utilitzar qualsevol persona, en el marc de filosofies com el mindfulness o l’atenció plena”.

La inauguració de la sala Snoezelen habilitada a la facultat d’Educació de la Universitat de Lleida està prevista per al pròxim dia 25 i inclourà la conferència Els sentits, una nova manera d’oferir qualitat de vida a les persones, a càrrec de M. José Cid, doctora en Psicologia i presidenta d’ISNA-Espanya (Associació d’Estimulació Sensorial i Snoezelen).

El col·legi Santa Anna ja disposa actualment d’una aula d’aquestes característiques, així com algun centre de discapacitats de la província.

tracking