SEGRE

SANITAT EPIDÈMIA

La grip comença a remetre, amb un 15% menys de casos

Salut preveu que en les pròximes setmanes es mantingui estable o continuï baixant || Més de 60 hospitalitzacions en tres setmanes

Imatge d’arxiu de la sala d’espera d’Urgències de l’Arnau.

Imatge d’arxiu de la sala d’espera d’Urgències de l’Arnau.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La taxa d’incidència de la grip a Catalunya s’ha situat en l’última setmana en els 258,4 casos per 100.000 habitants i es manté en un nivell epidèmic moderat, un 15 per cent inferior respecte a la setmana anterior, quan va vorejar els 300 casos per 100.000 habitants. La conselleria de Salut espera que de cara a les properes setmanes el nivell epidèmic es mantingui estable o disminueixi a la major part de les comarques. Al pla de Lleida es manté una incidència elevada com la setmana passada, però a les comarques del Pirineu ha passat d’un nivell baix a moderat.

D’aquesta manera, a Catalunya la grip supera per tercera setmana el llindar epidèmic, establert per a aquesta temporada en els 109,4 casos per 100.000 habitants. Durant l’última setmana, l’activitat dels centres d’Atenció Primària catalans s’ha incrementat un 73 per cent, mentre que les urgències als hospitals han disminuït un 9,9 per cent.

L’activitat als hospitals ha baixat, però a l’Arnau asseguren estar “col·lapsats”

La taxa d’incidència de la grip presenta un descens en tots els grups dels més petits i de la gent gran, mentre que augmenta en els adults de 15 a 64 anys (202,7 casos per 100.000 habitants). Quant als ingressos hospitalaris greus pel virus de la grip, del 8 al 14 de gener n’hi va haver 64 i des de l’inici de la temporada, a començaments d’octubre, un total de 494.

El 64,4 per cent de les persones ingressades greus als hospitals pel virus de la grip no estaven vacunades. Aquestes són algunes de les dades recollides al Pla d’Informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (Pidirac).

Encara que l’activitat a Urgències dels hospitals catalans hagi disminuït, fonts de l’hospital Arnau de Vilanova van assegurar que “continuen col·lapsats” i que falten llits, per la qual cosa l’activitat continua sent molt elevada.

Les mateixes fonts van assegurar que els CAP lleidatans també estan “desbordats” i molts pacients opten per anar a l’Arnau, per la qual cosa “s’hauria de reforçar el sistema d’Atenció Primària per evitar aquests trasllats”.

tracking