SEGRE

EQUIPAMENTS PROJECTES

El futur càmping de les Basses podrà acollir fins a 500 usuaris i tindrà quatre hectàrees

Està previst que disposi de 130 unitats d’acampada i el 30% seran bungalous || També comptarà amb pistes de pàdel i de tenis, un pàrquing amb 284 places i rotonda d’accés des de l’N-240

El pla preveu una rotonda per millorar l’accés des de l’N-240.

El pla preveu una rotonda per millorar l’accés des de l’N-240.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pla per habilitar un càmping a les Basses d’Alpicat preveu que pugui allotjar fins a 500 usuaris i que ocuparà una superfície de 4 hectàrees del total de 27 amb les quals compta el parc. El document detalla que el càmping disposarà de 130 unitats d’acampada de 90 metres quadrats cada una, de les quals els bungalous podran ocupar un màxim del 30%. Tindrà una zona lúdica i esportiva associada, que sumada a la zona pròpiament d’acampada permetrà que el recinte pugui ser utilitzat alhora per una mica més de 850 persones.

Així ho detalla el document ambiental estratègic per al pla especial urbanístic de les Basses que va encarregar l’ajuntament de Lleida el mes de novembre passat i que analitza tots els condicionants ambientals, superficials i sociològics per a la implantació d’una àrea de lleure d’aquestes característiques.

El document divideix el recinte en tres àrees: la zona de càmping, l’esportiva i l’espai per a una rotonda que es construirà a l’extrem sud del complex a l’N-240 per millorar l’accés i regular el trànsit d’aquesta carretera.

L’àrea de càmping tindrà una superfície de 34.666 metres quadrats i hi haurà un espai d’acampada, el complex de bungalous, piscina, parcs infantils i sales de jocs, un supermercat i un servei d’infermeria.

LES CLAUS

  • Mig miler de campistes. El disseny del càmping per al nou complex de les Basses tindrà una capacitat per a 500 hostes. Disposarà de 130 unitats d’acampada, de les quals un 30% estaran destinades a bungalous. 
  • Aparcament i connexió amb l’A-2. A banda del complex esportiu i familiar, s’habilitarà un pàrquing amb 284 places a la zona sud, es construirà una rotonda d’accés a l’N-240 i també preveu un altre vial d’accés des del nord-oest.

D’altra banda, la zona esportiva tindrà una pista de tenis i una altra de pàdel i tindrà una extensió de 5.480,6 metres quadrats. Quant a l’aparcament, preveu habilitar un espai amb 284 places a la zona sud del complex. A part de la nova rotonda en l’accés per l’N-240, el document també indica que s’habilitarà un vial per a vianants i un altre per a bicicletes i contempla un nou vial d’entrada des del nord-oest paral·lel al carril d’accés a l’A-2.

La Paeria vol treure a concurs la concessió de la gestió i habilitació del càmping abans del pròxim estiu. De fet, el calendari inicial preveia fer-ho ja l’any passat, però els tràmits ho han retardat. Aquest pla es va posar en marxa després de quedar avortat el projecte de crear un parc temàtic dels Barrufets a les Basses.

Exposició pública per decidir si necessita avaluació ambiental El departament de Territori ha tret a informació pública el pla especial urbanístic del càmping de les Basses per determinar si ha de ser sotmès a una avaluació ambiental. Totes les persones o entitats que vulguin pronunciar-se sobre aquest punt poden fer-ho fins al proper 28 de febrer. La normativa marc d’Urbanisme estableix que aquesta avaluació és necessària per als plans “que poden tenir efectes significatius sobre el medi ambient”. De fet, el pla de les Basses incorpora un “document ambiental estratègic”, precisament amb l’objectiu d’“avaluar en fase prèvia les afectacions sobre el medi ambient que potencialment poden derivar-se de l’aprovació i desplegament” de la implantació del càmping. Si la Generalitat determina que és suficient, el pla ja no necessitarà cap informe ambiental addicional. En cas contrari, la tramitació podria prolongar-se uns mesos.

tracking