SEGRE

JUSTÍCIA ENTITATS

Acadèmies exigeixen responsabilitats a l'excúpula del comerç català

L’extinta Confederació Catalana de Comerç va deixar sense pagar 425.000 € a centres de Lleida || La presidenta era Maria Rosa Eritja, actual responsable de la Fecom

Imatge d’arxiu d’un acte de la CCC amb Fraile i Eritja al centre.

Imatge d’arxiu d’un acte de la CCC amb Fraile i Eritja al centre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les acadèmies afectades per la fallida de la Confederació Catalana de Comerç (CCC) demanaran que s’exigeixin responsabilitats als membres de la junta directiva en el moment en què va trencar l’entitat, que va acabar sent dissolta el 2016. Entre ells figura la presidenta de la Federació de Comerç de Lleida (Fecom), Maria Rosa Eritja, presidenta de la CCC en aquell moment.

Així ho van confirmar algunes de les acadèmies de Lleida a les quals la CCC devia diners, com la Versailles. “A nosaltres ens deuen 140.000 euros. És un procés molt lent i no sabem si acabaran pagant els responsables. Ara mateix s’està tramitant el concurs per determinar si tant la junta com el secretari general poden ser responsables de la desaparició de la CCC o no, esperem saber-ho en el termini d’un mes aproximadament”, diu Teresa Benavent, directora del centre.

Les acadèmies assenyalen que el procés judicial “és molt lent” i esperen una decisió en un mes

En conjunt, a aquesta acadèmia i a nou més de tota la província, l’extinta confederació els devia 425.000 euros, i les quantitats per cada una oscil·len entre els 18.000 i 150.000 euros.

D’aquesta xifra, 113.000 euros corresponen a cursos sobre comerç que van impartir el 2015 i que denuncien no haver cobrat. La resta, 312.000, són dipòsits que van entregar des dels anys noranta com a fiança per cobrir qualsevol incidència en la formació que impartien.

Entre les acadèmies, a més de la Versailles, hi ha l’Escola, d’Almenar, i Acser, de Balaguer. Tots els creditors estan representats per l’advocat José Luis Martínez Villalba, i esperen que tota la junta directiva de l’extingida CCC i el seu secretari general, Miquel Àngel Fraile, considerat el màxim responsable de la fallida, assumeixin responsabilitats. Per la seua part, Eritja va declarar que desconeix la situació actual del procés i que tampoc no sap si l’acusació o el jutge han demanat responsabilitats als membres de la junta directiva.

tracking