SEGRE

EDUCACIÓ INNOVACIÓ

Un col·legi de Lleida, pioner en la pública a impartir també primer i segon d'ESO

A partir del pròxim curs, per continuar amb el projecte pedagògic singular de l’escola, que utilitza la música en totes les matèries || Tercer i quart el cursaran a l’institut Maria Rúbies de la Bordeta

Alumnes de l’escola Magraners, en un taller de consciència fonològica.

Alumnes de l’escola Magraners, en un taller de consciència fonològica.ESCOLA MAGRANERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·legi públic Magraners acollirà a partir del pròxim curs també alumnes de primer i segon d’ESO. En aquest barri no hi ha institut i els estudiants que acaben sisè de Primària solen anar al Maria Rúbies de la Bordeta, centre al qual està adscrit, però ara podran quedar-se a Magraners els dos primers cursos de Secundària. En canvi, tercer i quart sí que els cursaran a la Bordeta. D’aquesta manera podran seguir amb el projecte pedagògic singular que ofereix l’escola, batejat com a Pentagram@ i que consisteix a introduir la música en totes les assignatures, amb la qual cosa s’ha aconseguit augmentar la motivació dels nens i reduir l’absentisme escolar.

El director dels serveis territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va afirmar que l’escola oferirà trenta places d’ESO, “un grup que dependrà del Maria Rúbies però que anirà a classe al col·legi de Magraners”, i va subratllar que aquesta iniciativa està pensada preferentment per als alumnes d’aquesta escola, encara que està oberta a estudiants procedents d’altres a les famílies dels quals els interessi la metodologia per projectes que imparteix. “És un centre de referència musical”, va assenyalar. D’aquesta manera, Ensenyament espera que aquesta proposta serveixi tant perquè les famílies del barri apostin per aquest centre com per atreure més alumnes de fora. A més, va recalcar que no es tracta d’un institut escola, com sí que ho és el Torre Queralt del Secà de Sant Pere, sinó una altra fórmula no utilitzada fins ara a Lleida.

Iniciativa perquè les famílies apostin pel col·legi del barri i per atreure alumnes de fora

Cullerés va explicar ahir aquesta iniciativa a la comunitat educativa de Magraners al consell escolar del centre i va afegir que va tenir bona acollida. Va assegurar que abans de l’inici de la preinscripció detallaran més el projecte a les famílies i va remarcar que també han començat a treballar-lo ja amb les direccions de l’escola i de l’institut. Així mateix, va apuntar que buscaran docents especialitzats en la metodologia de treball per projectes.

Reforma del pati de l’escola per a activitats pedagògiques El director dels serveis territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va indicar també que un altre dels projectes en marxa per a l’escola Magraners és crear un “pati pedagògic”. Va explicar que s’executaran “transformacions físiques” al pati perquè es puguin impartir certes classes, com si fos una extensió de l’aula. Cullerés també va detallar que preveuen estrenar aquesta iniciativa de cara a la primavera. Tant amb aquest projecte com amb el d’impartir els dos primers cursos d’ESO, pretenen “canviar la imatge” del centre.

tracking