SEGRE

URBANISME VIA PÚBLICA

Pardinyes tindrà un pas de vianants intel·ligent que s'il·lumina al passar

La Paeria preveu una prova pilot d’aquest sistema que ja funciona a Cambrils i Vic

Vista aèria del barri de Pardinyes de Lleida.

Pardinyes tindrà un pas de vianants intel·ligent que s'il·lumina al passarSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria instal·larà a Pardinyes una prova pilot de pas zebra intel·ligent amb llums, de manera que quan una persona s’hi atansa s’encenen uns senyals lluminosos als extrems del pas de vianants i dos senyals verticals situats a cada costat de la calçada. Així ho va comunicar a l’associació de veïns el tinent d’alcalde, Rafael Peris, a l’últim consell de barris de la zona celebrat el 22 de gener passat. Aquest tipus de passos zebra incrementen la visibilitat de les persones a l’hora de travessar el carrer, la qual cosa incrementa de forma notable la seguretat viària i ajuda així a evitar atropellaments.

El president veïnal, Rafael Fernández, va precisar que a la reunió no es va concretar quan es portarà a terme aquest nou projecte “exclusiu”.

Aquest tipus d’equipaments smart per a la ciutat va arribar a Catalunya fa gairebé tres anys a Cambrils i l’any passat a Vic en fase d’experimentació. També està implementat en ciutats espanyoles com Granada o Còrdova. Cambrils també té una zona de càrrega i descàrrega intel·ligent on uns indicadors lluminosos controlen el temps d’estacionament. Aquest sistema busca facilitar la rotació de vehicles en aquestes àrees, així com detectar si hi ha abusos per part dels transportistes, a través d’un sistema que controla la durada de l’estacionament i, si es passa del temps, avisa la Policia Local.

A l’espera del canvi als radars La reducció a 60 per hora del límit de velocitat a partir del qual multen els radars de la ciutat segueix a l’espera (ara és de 65 per hora). L’alcalde, Àngel Ros, ho va anunciar al novembre i va dir que estaria a punt per després de Nadal, però encara no s’ha aplicat. La Guàrdia Urbana va recomanar fixar-lo en 60 km/h per reduir accidents.

tracking