SEGRE

Mínguez defensa que el POUM afavoreix tots els veïns de la ciutat

El grup municipal de CiU ha demanat "fer pública les llistes de finques i propietaris afavorits pels canvis que preveu el POUM"

Una vista de ple de la Paeria d'aquest divendres, 27 de novembre.

Una vista de ple de la Paeria d'aquest divendres, 27 de novembre.Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 1a tinent d'alcalde de l'ajuntament de Lleida, Montse Mínguez, ha respost aquest tarda les declaracions de CiU sobre el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal i la petició de "fer pública les llistes de finques i propietaris afavorits pels canvis que preveu el POUM". Mínguez ha rebutjat que amb el pla hi hagi determinades persones afavorides i ha criticat que és CiU qui fa política de clientelisme. En aquest sentit, ha criticat que CiU votés a favor d'una moció de millora del polígon en l'últim ple perquè li va dir el "Pepito".

La primera tinent d'alcalde ha defensat que el POUM és una oportunitat de transformació per a qualsevol ciutat i que, en aquest cas concret, potencia l'Horta i fa créixer la ciutat per dins, "Tot el contrari del que vol dir la paraula especulació", ha afegit.

Mínguez ha afirmat que el POUM s'ha treballat amb diferents entitats i col·lectius de la ciutat i ha estat presentat en taules de reunions. "L'han redactat els tècnics, és transparent i participatiu perquè hi està involucrada tota la ciutat", ha dit.

El grup municipal del PDeCAT a l'ajuntament de Lleida presentarà una proposta de resolució a la propera Comissió municipal de la Transparència, que se celebrarà el 9 de febrer, per demanar a l'equip de govern que doni a conèixer la relació de totes les finques i habitatges que està previst que pateixin modificacions d'usos, requalificacions o increments d'edificabilitat en el projecte del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

tracking