SEGRE

Ciutats mitjanes com Lleida, referents en integrar els immigrants a través de l'educació

La capital del Segrià acull la 13a Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, amb més de 250 participants

Joan Clos, al costat de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.

Ciutats mitjanes com Lleida, referents en integrar els immigrants a través de l'educacióLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director executiu de l'ONU-Habitat i exalcalde de Barcelona, Joan Clos, ha assegurat aquest dijous a Lleida que Nacions Unides veu en les ciutats mitjanes, d'uns 150.000 habitants, casos d'èxit de com afrontar la immigració mitjançant l'educació. A més, segons Clos, localitats com la capital del Segrià mostren una sensibilitat especial a l'hora de tenir cura dels espais públics i la joventut.

Joan Clos ha participat aquest dijous en la 13a Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, que ha aplegat a la Llotja de Lleida més de 250 participants.

La trobada ha aplegat en la seva jornada inaugural diverses figures de la política, el món social i, especialment, de l'àmbit de l'educació. La temàtica protagonista han estat els models de ciutat que tenen en compte els infants i el seu desenvolupament en espais accessibles i còmodes a les seves necessitats.

Els experts aposten per pràctiques concretes, com la creació d'òrgans de participació i diàleg on s'escolti la veu dels menors d'edat, es valorin les seves conclusions i s'executin les més factibles. També recomanen la formació de consells on es passin comptes dels pactes adquirits i accions que impliquin tots els agents de la ciutat per a trobar solucions òptimes.

Un exemple de xarxa de ciutats educadores és la que està desenvolupant el País Basc . Hi participen 13 municipis que s'han compromès a incloure la mirada dels infants en el seu creixement.

La trobada tindrà continuïtat aquest divendres amb la presència, entre d'altres, de la alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.

Aquest és el segon any que Lleida presideix la convenció.

tracking