SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

El pàrquing de Magisteri, ‘encallat’

Un any després de la demolició de l’edifici, la Generalitat encara no ha licitat l’aparcament || Els veïns ho reclamen i el Govern diu que “ha quedat en ‘stand by’ pel 155”

El solar està rodejat amb tanques i encara són visibles senyals de l’anterior pàrquing que hi havia.

El solar està rodejat amb tanques i encara són visibles senyals de l’anterior pàrquing que hi havia.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edifici de l’antiga escola de Magisteri, entre els carrers Sant Martí, Bonaire i Camp de Mart, va passar a la història fa just un any i el gran solar alliberat (5.225 m²) s’havia de convertir en un pàrquing de pagament, segons va anunciar la Generalitat, propietària del terreny. No obstant, el recinte segueix tal com va quedar després de la demolició de l’immoble i l’únic ús que se li ha donat va ser puntual el setembre passat, per acollir activitats de la festa major alternativa organitzada pel col·lectiu La Sirollada.

El Govern va indicar l’estiu passat que la intenció era adjudicar el concurs per adequar-hi un aparcament de prop de dos-centes places abans d’acabar el 2017, però ara assegura que el tema ha quedat “en stand by amb la intervenció de les finances de la Generalitat i l’aplicació de l’article 155”, segons va indicar un portaveu de la Generalitat. Va afegir que “no prendrà cap decisió en aquest sentit fins que no hi hagi nou govern” a Catalunya.

Al seu torn, la presidenta de l’associació de veïns de la zona, Glòria Ferrer, considera més que necessari habilitar com més aviat millor un pàrquing al solar de Magisteri perquè, argumenta, amb la proliferació de terrasses de bars a la calçada han disminuït les places d’aparcament al barri.

L’edifici de Magisteri es trobava en desús des del 1993, al detectar-hi bigues amb aluminosi. Després de vint-i-tres anys tancat i un litigi per la propietat de l’immoble entre Paeria i Generalitat, el Govern va començar finalment la demolició de la històrica facultat el setembre del 2016 i la va concloure el febrer de l’any passat.

tracking