SEGRE

NORMATIVA

La Paeria regula el paisatge urbà i natural de Lleida

Presenta avui l’avantprojecte de l’ordenança que fixa les característiques de façanes, aparells de climatització, antenes i terrasses de bars, i estableix una carta de colors per a les edificacions de l’Horta

La Paeria regula el paisatge urbà i natural de Lleida

La Paeria regula el paisatge urbà i natural de LleidaS.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria de Lleida ha presentat avui l’avantprojecte de l’ordenança de Paisatge que regula tots els elements que incideixen en el aspecte dels edificis de la ciutat i dels seus espais naturals. Així, regula les façanes dels edificis i la situació dels aparells de climatització, tendals, persianes i antenes, per exemple, i també estableix una carta de colors per a les edificacions de l’Horta i la integració de les construccions agrícoles al paisatge. Determina com a àrees urbanes d’interès paisatgístic el Centre Històric, els turons de la Seu Vella i Gardeny, els Camps Elisis i la façana fluvial, i a l’Horta detalla també vint-i-dos espais naturals, com els Aiguamolls de Rufea o el pantà de Suquets.

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa ha destacat que han establert unes àrees d’especial protecció a la ciutat en les quals els promotors d’edificis hauran d’aportar una imatge virtual de com serà el nou immoble, així com garanties econòmiques per assegurar un tractament de les parets mitgeres que puguin quedar al descobert. La normativa manté també una carta de colors per als immobles del Barri Antic i apunta que en cas de renovació de les cobertes s’han de col·locar preferentment teules de ceràmica natural. A més, promou que solars sense edificar siguin destinats temporalment a ús públic, regula la ubicació de les taules, cadires i para-sols a les terrasses dels bars, inclou la protecció d’arbres i fauna i assenyala que a l’hora de determinar les noves zones comercials o de serveis hauran d’aportar estudis paisatgístics. Així mateix, inclou un règim sancionador per infraccions lleus, greus i molt greus. La intenció de l’ajuntament és aprovar l’ordenança en el ple d’abril.

tracking