SEGRE

CIUTADANIA

Arranca la segona edició dels pressupostos participatius de Lleida

Les propostes ja es poden presentar fins el 29 de març

Arranca la segona edició dels pressupostos participatius

Arranca la segona edició dels pressupostos participatiusM. MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ja ha posat en marxa la segona edició dels pressupostos participatius, dels que hi destina un milió d'euros. A l'igual que en l'any passat, ciutadans, associacions i entitats de Lleida poden proposar aquells projectes que consideren necessaris pels seus barris. La data límit per a presentar les idees és el 29 de març i s'ha de fer a través d'un formulari al web www.paeria.cat/pressupostosparticipatius

L'alcalde, Àngel Ros, ha presentat aquest matí aquesta nova edició i del que es espera "que millori la participació dels ciutadans a l'hora de votar les propostes". L'any passat va ser de l'1,84% de la població. Les votacions seran electròniques de l'1 al 21 de juny i també es podrà fer presencialment als diferents Centre Cívics dels barris.

Els veïns i veïnes podran seleccionar un màxim de cuatre projectes: un de gran i tres de barri o zona. Els grans suposen una inversió d'entre 50.000 i 200.000 euros i els altres de fins a 50.000 euros.

El regidor de Participació, Joan Gòmez, també ha incidit a animar a la ciutadania a proposar idees, però sobretot a votar. "La novetat d'aquest any és que totes les votacions es faran electrònicament", ha detallat. 

Gòmez també ha remarcat l'èxit de l'edició de l'any passat en el que ja hi ha dos projectes en marxa, s'he n'han adjudicat nou i quatre estan en procés de licitació.

Per la seva part, la líder del grup de Ciutadans a la Paeria, Ángeles Ribes, també ha animat a la participació "ja que els veïns i veïnes de Lleida són prou madurs per a proposar idees i votar les que creguin més necessàries".

Totes aquelles propostes que es van presentar l'any passat i que no van tirar endavant es poden tornar a presentar.

tracking