SEGRE

SERVEIS PAERIA

Més de 2.300 cases de Ciutat Jardí estrenaran la recollida de residus a domicili aquest any

La proposta de pròrroga a Ilnet preveu informar els veïns a partir del maig i implantar-la al novembre

Aquest sistema ja s’aplica en l’hostaleria i a comerços de l’Eix.

Aquest sistema ja s’aplica en l’hostaleria i a comerços de l’Eix.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip de govern de la Paeria i l’actual concessionària del servei, Ilnet, preveuen iniciar al maig un pla pilot de recollida de les escombraries porta a porta a 2.345 habitatges de Vila Montcada i Ciutat Jardí. Així ho recull la proposta de pròrroga de sis anys de l’actual concessió, que finalitza el pròxim mes de març, que el govern local ha presentat a la comissió d’Urbanisme que se celebra avui. En concret, assenyala que entre el maig i l’octubre d’aquest any es portarà a terme la campanya de preimplantació, que consisteix a facilitar informació i explicar als veïns el nou sistema i sol·licitar-los l’opinió. La implantació està fixada per als mesos de novembre i desembre, i al seu torn al primer semestre del 2019 tindria lloc la denominada fase de postimplantació, que consisteix en l’avaluació del funcionament del servei, la possible introducció de millores, la correcció de mals hàbits i agrair l’esforç als veïns. La proposta argumenta l’elecció d’aquesta zona per fer el primer pla pilot perquè té una baixa densitat d’habitatges i carrers i voreres amples.

En una segona fase, a partir del setembre del 2019, el pla pilot està previst en 3.764 habitatges més de Balàfia i Pardinyes i, en una tercera (a partir del novembre del 2020), en 1.869 de l’Eix Comercial. Per a una quarta, a partir de l’octubre del 2021, en quedarien 350 més de l’Horta. Així doncs, aquest pla pilot es prolongaria quatre anys i afectaria 7.978 habitatges, l’11,5% de les 69.329 que hi ha ara a la ciutat.

La posada en marxa d’aquest pla pilot està supeditada a l’aprovació de la pròrroga de la concessió a Ilnet fins al 2024. La comissió d’Urbanisme d’avui servirà per veure si el PSC compta amb prou suports. Crida i Comú s’hi oposaran, així com possiblement ERC. El PDeCAT no hi votarà a favor, però s’haurà de veure si s’absté, el Partit Partit està entre l’abstenció i el sí, i Ciutadans no s’ha manifestat en aquest sentit.

Per la seua banda, Carme Culleré, del PDeCAT va al·legar que es van abstenir perquè no van rebre l’informe fins a un parell d’hores abans i necessiten més informació sobre la qüestió. Al seu torn, Carles Vega, d’ERC, va declarar que “ens sembla bé reclamar els diners que deuen, però hauríem d’esperar que el jutge dicti sentència sobre el cas”. D’altra banda, Joan Vilella, regidor del Partit Popular, va donar suport a la proposta de rescissió perquè “el deute és molt abundant, no han pagat res i l’informe jurídic diu que l’empresa és insolvent”. Francesc Gabarrell, de la Crida, es va abstenir perquè no van poder estudiar l’informe, però va detallar que “no pot ser que es facin concessions de béns públics i no reverteixin en la ciutadania, i més encara si no han pagat el cànon”.

les claus

  • Quatre zones. La proposta preveu iniciar la recollida porta a porta en una zona de Ciutat Jardí i seguir progressivament en altres de Balàfia- Pardinyes, l’Eix i l’Horta. 
  • Quatre fraccions. La d’orgànica, la de vidre, la de rebuig i una altra en què s’unifica la de cartró i paper amb els envasos en una bossa. La bossa de rebuig tindrà un xip. 
  • Renovació de la flota. La proposta de pròrroga també inclou la renovació de bona part de la flota de camions i màquines del servei. 
tracking