SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Condemnen Movistar per cobrar a un lleidatà indegudament el 'roaming'

Tenia limitades les dades a 50 € al mes però li’n va carregar 723 de la seua estada a Suïssa || La companyia el va deixar 3 mesos sense servei i haurà de pagar-li 2.052 €

Imatge d’arxiu de l’edifici dels jutjats de Lleida.

Imatge d’arxiu de l’edifici dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat de primera instància número 2 de Lleida ha condemnat Movistar (Telefónica Móviles) a indemnitzar amb 2.052 euros un lleidatà per haver-li cobrat indegudament el roaming, el càrrec extra que cobren les companyies quan els abonats utilitzen el mòbil fora del país. El cas es remunta al 4 d’abril del 2014 quan el demandant, representat pel lletrat Eduard Garcia Aldavó, va viatjar a Suïssa, on s’estaria durant quatre dies. El lleidatà tenia contractada una tarifa de roaming limitada a 50 euros mensuals. El dia 5 d’abril, va rebre un únic missatge de Movistar Roaming indicant literalment “aquest mes ja ha consumit els 50 euros en dades”. La companyia tampoc el va advertir de més consums o de la limitació de línia i va continuar carregant-li el roaming. Així mateix, quan va tornar a Espanya, Movistar el va deixar sense servei de dades. Una situació que es va prolongar fins al dia 5 de juliol. És a dir, la línia va estar sense connexió de dades durant tres mesos, concretament entre el 8 d’abril i el 5 de juliol. Movistar li va acabar cobrant 723 euros en dades. El lleidatà va portar el cas a la justícia i, recentment, el jutjat de primera instància número 2 de Lleida li ha donat la raó.

El jutge considera que “s’ha d’estimar la reclamació del demandant” perquè la tarifa de roaming “ha de ser la que apareix per defecte: la de 50 euros restrictiva i perquè aquesta es modifiqui és necessària la voluntat expressa del titular”.

La companyia telefònica no el va advertir de més consums i va continuar carregant-li el ‘roaming’

El jutge diu que la tarifa ha de ser la contractada i per canviar és necessària la voluntat expressa del titular

D’aquesta forma, considera que la companyia ha d’indemnitzar amb 673 euros el client que van ser cobrats indegudament (723 que va cobrar als quals s’han de restar els 50 euros, que és el que hauria d’haver cobrat). A més, li ha d’abonar 60 euros més per haver-lo deixat durant els mesos de maig i juny sense dades i pagar-li 1.230 euros més en concepte de danys “valorant no només la no-prestació del servei sense justificació sinó també les molèsties, temps perdut a trucar a la companyia, frustració per la impossibilitat de resoldre el problema i complicacions en l’ús diari del telèfon mòbil amb propòsits laborals”.

Per tot plegat, el jutge de Primera Instància número 2 “procedeix a estimar íntegrament la demanda i condemnar Telefónica Móviles a pagar la quantitat de 2.052 euros”.

La UE va posar fi a la itinerància el juny passat

El mes de juny passat va entrar en vigor al conjunt de tota la Unió Europea una nova legislació que elimina els sobrecostos per utilitzar el mòbil en itinerància (roaming) fora del país d’origen de l’usuari. Així doncs, tant les trucades com navegar per internet o enviar missatges de text ja costa a un client espanyol el mateix a Sevilla que a Hèlsinki.

tracking