SEGRE

CATEDRAL REHABILITACIÓ DE L?EDIFICI

Querella criminal del capítol contra la delegada de Territori a Lleida

Per prevaricació al canviar una resolució sobre les xarxes anticigonyes

Operaris de l’empresa Cigüeñastop instal·lant les xarxes a les cúpules de la Catedral, ahir.

Operaris de l’empresa Cigüeñastop instal·lant les xarxes a les cúpules de la Catedral, ahir.XAVIER MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El capítol de la Catedral va presentar ahir una querella criminal per un presumpte delicte de prevaricació contra la directora dels serveis territorials del departament de Territori, Dolors Tella, a causa de la modificació que va decretar el dia 15 de la resolució dictada el 8 de febrer sobre la instal·lació de les xarxes de protecció a les cúpules i els contraforts de l’edifici per evitar que les cigonyes niïn al temple, amb un estat molt deficient. Fonts del capítol van explicar a aquest diari que la segona resolució obliga a canviar el tipus de xarxes que instal·len, ja que modifica les mesures dels forats, i que Tella va adoptar la decisió de manera arbitrària i sense seguir cap procediment administratiu previ, ja que ni es va consultar al capítol ni al departament de Cultura ni a l’empresa que porta a terme la instal·lació de les xarxes.

“Els forats de les xarxes que estem instal·lant ara tenen cinc centímetres de diàmetre i aquesta resolució diu que n’han de tenir entre 2 i 3,5. Per això demanem que es rectifiqui aquesta modificació, ja que no ha estat consultada ni amb nosaltres ni amb Cultura. Nosaltres tirarem endavant la col·locació de les xarxes, ja que únicament falta instal·lar les dels contraforts”, va declarar un responsable del capítol.

Així mateix, va recalcar que el canvi d’aquesta resolució era a causa d’una denúncia presentada per la plataforma ecologista Ipcena perquè les noves xarxes provocaven que, suposadament, les cigonyes s’hi quedessin enganxades. “Els nostres serveis jurídics ens van dir que aquesta segona resolució és nul·la i per això demanem que s’anul·li”, va concloure el portaveu del capítol.

Tella diu que està sorpresa i espera arribar a un acord La directora dels serveis territorials del departament de Territori, Dolors Tella, va dir ahir que desconeixia que el capítol li ha presentat una querella. “Desconec que hagin presentat una querella. Ells van formular un recurs d’alçada i estem analitzant aquest cas per arribar a un acord. No hi ha res més, ho mirarem i ho valorarem”, va assenyalar Tella. Aquesta querella obre un nou capítol en el culebron per la retirada dels nius de cigonyes i la instal·lació de xarxes al temple.

tracking