SEGRE

TURISME HOSTALERIA

Tres hotels de la capital ofereixen contractar habitacions per tres, sis i dotze hores

A través de la plataforma ByHours.com, fundada fa sis anys i que ja té més de 3.000 establiments adherits en més de 600 ciutats del món || Els clients poden entrar a l’hora que volen

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres hotels de la capital (Condes de Urgel, Zenit i Sansi Park) ofereixen la possibilitat de contractar habitacions només per 3, 6 o 12 hores i pagar així només pel temps que s’utilitzen, en lloc de la tarifa per una nit. A més, els clients poden entrar a qualsevol hora del dia. Això és possible gràcies a haver-se adherit a la plataforma ByHours.com. El seu fundador, Christian Rodríguez, va explicar ahir en les Jornades de Turisme de la Universitat de Lleida que van crear l’empresa fa sis anys i que ja són més de 3.000 establiments de més de 600 destinacions els que ofereixen aquest servei. “L’empresa es va crear amb un model de negoci únic”, va indicar, i va subratllar que “hem aconseguit, gràcies a la tecnologia, un valor afegit molt clar per al client i també per a l’hoteler, que aconsegueix uns diners complementaris”.

Va apuntar que els clients d’aquest servei solen ser viatgers que tenen hores soltes (van a hotels al costat d’aeroports o estacions), per qüestions sanitàries (a establiments a prop d’hospitals) o persones que van a una ciutat per negocis i tenen unes hores entre reunions. En aquest sentit, Rodríguez va admetre que el seu “gran repte” ha estat “canviar la percepció que la gent té d’un hotel per hora, associat a parelles o infidelitats”. “No ens focalitzem en l’ús de l’hotel, sinó en el servei per si mateix, a posar a l’abast dels clients la possibilitat d’anar a un hotel sols unes hores”, va remarcar, i va assegurar que esperen “ser un referent a nivell global d’aquest servei per a microestades”. En un dels hotels de Lleida que formen part de la plataforma van assenyalar que fa més d’un any que ofereixen aquest servei, que utilitzen sobretot persones que vénen a la ciutat per qüestions de negocis.

El fundador de ByHours va afirmar també que l’emprenedoria en el sector dels viatges és complicada perquè “tots els agents que hi participen són molt grans i amb pressupostos molt alts, de manera que els que comencen de zero, o tenen una proposta molt diferent o necessiten molt volum per poder treballar”. No obstant, va destacar que és possible trobar un model de negoci que funcioni, com en el seu cas.

Altres ponències de les jornada es van centrar en les agències de viatges en línia o les tendències de viatges.

LES CLAUS

  • Tarifes. Les estableix cada hotel, però ByHours.com promou que la de 3 hores sigui d’un 30-40% de la tarifa per una nit; la de 6 hores, el 50%; i la de 12, entre el 70-80%. Als tres hotels de Lleida amb aquest servei ahir es podien trobar habitacions des de 30 € les 3 hores a 84, en el cas d’una suite. 
  • Clients. El fundador de l’empresa assegura que el seu “gran repte” ha estat canviar la percepció de la societat, que associa un hotel per hores a “parelles o infidelitats”. Apunta que els clients solen ser viatgers o persones de negocis que tenen hores soltes entre escales o reunions.

Les pernoctacions pugen un 22% a Lleida en un any Les pernoctacions hoteleres a Lleida van augmentar un 22,2% al gener respecte al mateix mes de l’any passat, segons les dades difoses ahir per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En concret, el mes passat es van registrar 182.242 pernoctacions de viatgers, davant les 149.090 del gener del 2017. El nombre de turistes va passar de 72.444 a 74.242 (60.993 residents a Espanya i 13.249, a l’estranger), i l’estada mitjana dels viatgers és de 2,45 dies. L’increment interanual de les pernoctacions en el conjunt de Catalunya va ser del 3%.

Assistents a la Jornada de Turisme organitzada ahir per la UdL.

Assistents a la Jornada de Turisme organitzada ahir per la UdL.ÒSCAR MIRÓN

tracking