SEGRE

SEGURETAT LABORAL

Més hores extres forçoses a la Urbana al seguir el boicot

280096_1.jpg

280096_1.jpgÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conflicte per les hores extres a la Guàrdia Urbana viurà aquest cap de setmana un nou episodi després que la falta de voluntaris hagi obligat la prefectura a ordenar a una trentena d’agents que vagin a treballar per cobrir tot el dispositiu necessari per a la Cursa dels Templers que se celebra diumenge al matí. Segons la informació facilitada per diverses fonts del cos, és necessària la presència d’uns trenta-cinc agents per controlar tot el recorregut, però només cinc s’han inscrit per fer-ho. Aquesta és la segona vegada que es dóna aquesta situació enguany, ja que va passar el mateix a la desfilada de Carnaval, quan la prefectura va obligar a treballar una desena d’agents.

Aquest boicot tàcit a fer hores extres va començar després que alguns sindicats, especialment Asigull, hagin reclamat la pujada del preu que es paga per aquestes hores, argumentant que s’ha mantingut invariable durant dos dècades. En aquest sentit, fonts municipals van indicar que la Paeria ha demostrat que està oberta a revisar-ho perquè l’ha apujat un 1 per cent a finals del 2017, aplicarà un altre 2 per cent aquest any i hi haurà una pujada global del 8 per cent en tres anys. “El que està fora de lloc és demanar que l’hora es pagui a entre 45 i 50 euros”, van concloure.

Llum verda a un concurs intern per a vint-i-cinc llocs

La junta de govern local va donar ahir llum verda a la convocatòria d’un concurs intern de mobilitat a la Guàrdia Urbana per a un total de vint-i-cinc llocs de treball. Fa temps que els sindicats reclamaven aquest concurs intern. En un altre ordre de coses, durant les pròximes setmanes la Paeria té previst convocar el concurs oposició per a cinc places d’agent.

tracking