SEGRE

INFRAESTRUCTURES SEGURETAT

La tanca de la discòrdia

Els veïns de Vallcalent exigeixen retirar-la del camí i Adif s’hi nega || La Paeria demana atansar-la més a les vies

El tram de tanca col·locat per Adif el mes de maig passat.

El tram de tanca col·locat per Adif el mes de maig passat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns de Vallcalent van reivindicar durant catorze anys una tanca de protecció que separés el camí principal de la partida de les vies del tren. El mes de maig passat, Adif va instal·lar una tanca en un tram de 200 metres de la carretera, i va indicar que si convencia els veïns la instal·laria en els 750 metres restants del Camí de Vallcalent. No obstant, els veïns van demanar al cap de menys d’un mes per unanimitat retirar aquesta tanca al considerar-la perillosa, ja que la base fa estret el camí i dos camions o camionetes grans que es creuen no poden passar alhora. Malgrat que la Paeria va asfaltar la cuneta del costat oposat, la protecció està ubicada a sobre del límit de la línia blanca de la calçada i fins i tot la sobrepassa a la majoria del tram.

Des del mes de juny, el president de l’associació de veïns de la partida de Vallcalent, Francesc Montardit, ha estat en contacte tant amb la Paeria com amb Adif perquè retirin la tanca i, segons va explicar, la setmana passada la companyia ferroviària va donar el vistiplau a treure-la. Tanmateix, un portaveu d’Adif ho va negar de ple i va assegurar que “la tanca no es traurà perquè la Paeria ens ha dit que no fa falta”. A més, va negar que haguessin tractat aquesta qüestió amb els veïns, ja que “el nostre únic interlocutor és l’ajuntament”.

Per la seua part, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, va puntualitzar la versió d’Adif i va afirmar que la Paeria no ha demanat que la tanca es quedi tal com està, sinó moure-la cap a les vies del tren perquè no ocupi part de la calçada. La discòrdia està servida.

tracking