SEGRE

SUCCESSOS MOBILITZACIÓ

Protesta del col·lectiu marroquí de Lleida contra l'agressió de l'urbà

Rebutgen el “racisme” i reclamen “justícia”

Els dos joves que han denunciat la Urbana (al centre), ahir a la concentració davant de la Paeria.

Els dos joves que han denunciat la Urbana (al centre), ahir a la concentració davant de la Paeria.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones convocades pel col·lectiu marroquí de Lleida es van concentrar ahir per mostrar el seu rebuig contra l’agressió d’un urbà a dos joves i que es va enregistrar en un vídeo. Amb proclames contra el racisme i reclamant justícia, els concentrats van donar suport als dos joves que han denunciat agents de la Guàrdia Urbana per lesions, tortura i contra la integritat moral. Un d’ells va donar les gràcies pel suport que han rebut.

No tenen dubtes que l’agressió va ser racista, per la qual cosa insten la Justícia a actuar. A la concentració d’ahir hi havia el representant de l’associació Watani, que no descarta presentar-se com a acusació popular en el cas. A més, el col·lectiu prepara noves mobilitzacions i demà tornarà a concentrar-se al davant de la Paeria a les sis de la tarda.

Joves i Urbana s’han denunciat mútuament als jutjats pels fets de dimecres

Els joves esperen ara la decisió que prengui el magistrat després que l’advocada presentés divendres la denúncia contra l’agent que apareix al vídeo i un company. La denúncia va acompanyada de l’informe de lesions dels dos joves, amb policontusions i diversos punts de sutura al cap.

També inclou l’enregistrament que es va fer viral a les xarxes socials i han demanat les imatges d’una càmera de seguretat pública situada al davant el bar La Cordobesa, on van tenir lloc els fets aquest dimecres.

Al vídeo, es veu l’agent colpejant el jove quan és a terra i tirant-li fins i tot una cadira. La Paeria ha obert un expedient informatiu a l’urbà, però no prendrà cap mesura disciplinària fins que el jutge dictamini si es va extralimitar.

Al seu torn, ha denunciat els joves per amenaces i atemptat a l’autoritat per haver agredit els agents.

tracking