SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

El Màrius Torres tindrà aules a l'antiga residència d'esportistes

Ensenyament reserva 180.000 euros per a les obres, a punt per al mes de setembre

L’antiga residència d’esportistes, situada al costat del Màrius Torres.

L’antiga residència d’esportistes, situada al costat del Màrius Torres.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’antiga residència d’esportistes situada al costat de l’institut Màrius Torres, tancada des de fa aproximadament una dècada, es destinarà a ampliar aquest centre educatiu. El director dels serveis territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va explicar que estan tramitant la cessió de la residència del departament d’Esports al d’Ensenyament per poder adequar l’edifici durant l’estiu i estrenar l’ampliació de l’institut el curs vinent. Va afirmar que han reservat una partida de 180.000 euros per a les obres, que consistiran bàsicament a habilitar les aules i espais que requereixi el centre i també a millorar l’accessibilitat de la segona planta. En aquest sentit, la directora de l’institut, Cèlia Calvo, va precisar que actualment un passadís d’aquesta planta està tallat perquè en el seu moment es va decidir aprofitar-lo per habilitar aules, de manera que no s’hi pot accedir de l’ala dreta a l’esquerra de l’edifici. Amb aquestes obres d’ampliació, el passadís es restablirà com a espai de pas i s’adequaran noves aules a l’antiga residència d’esportistes.

Actualment, el Màrius Torres escolaritza un miler d’alumnes distribuïts en setze línies d’ESO i catorze de Batxillerat i necessita guanyar espai. La directora va dir que no està previst que el centre guanyi cap línia de cara al curs que ve, de manera que l’ampliació de l’institut servirà per redistribuir espais.

D’altra banda, la Generalitat tenia previst enderrocar l’actual residència d’esportistes i construir-ne una de nova en aquest mateix lloc, però la crisi va fer cancel·lar el projecte. La idea ara, quan sigui possible, és adequar-ne una altra a l’entorn d’Inefc, al complex de la Caparrella.

A l’espera d’adjudicar la construcció del col·legi Pinyana El delegat d’Ensenyament va indicar que pròximament trauran a concurs la construcció de l’escola Pinyana de Balàfia, que està en mòduls prefabricats des que es va estrenar el curs 2009-2010. La Generalitat va adjudicar a mitjans de desembre de l’any passat l’assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i executiu, així com la posterior direcció d’obra, a Mestura Arquitectes per un import de 306.697 euros sense IVA. L’edifici hauria d’estar a punt per al curs 2019-2020.

tracking