SEGRE

SALUT ALERTA

Investiguen la possible intoxicació de 73 alumnes del Lestonnac

Són usuaris del menjador, tot i que encara no s’ha concretat l’origen del brot de gastroenteritis || Tots ells presenten símptomes lleus de vòmits i sense febre

Imatge presa ahir del col·legi Lestonnac, situat a l’avinguda Prat de la Riba de Lleida.

Imatge presa ahir del col·legi Lestonnac, situat a l’avinguda Prat de la Riba de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, ha obert una investigació per aclarir una possible intoxicació que afecta setanta-tres alumnes del col·legi Lestonnac. Segons va confirmar el departament, els menors afectats pel brot de gastroenteritis utilitzen el menjador del centre escolar. La major part dels afectats van començar a presentar símptomes durant la nit del dimecres 7 de març i la matinada del 8. Salut va assenyalar ahir a aquest diari que els símptomes en tots els casos són, de moment, lleus amb un quadre de gastroenteritis amb vòmits i sense febre.

La investigació epidemiològica i ambiental per part de l’Agència de Salut Pública de Catalunya es va iniciar divendres amb l’objectiu de trobar l’origen del brot i es van prendre les primeres mesures de control. Segons ha pogut saber aquest diari, el brot afecta alumnes de diferents cursos. La sospita se centraria en els menús que es van servir al menjador escolar tant dimarts com dimecres de la setmana passada, en els quals entre altres plats hi havia truita i calamars.

Els menús del menjador que estarien en dubte són els de dimarts i dimecres passat

Per poder determinar si es tracta d’una intoxicació alimentària o d’un virus estomacal, i conèixer l’origen en el cas de la primera hipòtesi, des de Salut i el centre s’ha enviat als pares dels alumnes que dinen habitualment al menjador una enquesta en la qual han de respondre qüestions sobre si van prendre els plats que es van servir aquells dos dies, si van presentar símptomes i si va ser necessari que rebessin atenció mèdica.

Així mateix, tècnics de l’Agència de Salut van prendre mostres a finals de la setmana passada d’aliments en aquest mateix centre, que ara s’estan analitzant. Per la seua banda, Josep Tarragó, director de Lestonnac, va explicar ahir a aquest diari que de moment no hi ha resultats i que no es pot confirmar que es tracti d’una intoxicació.

tracking