SEGRE

L'Agrupació dels Bombers diu que la iniciativa de les fotos dels 'presos polítics' va ser individual

Manso, Cs, PP, Policia Nacional i Guàrdia Civil van plantar un acte al Parc de Lleida

Els quatre cartells dels

La subdelegada del Govern i les regidores de Cs i PP planten un acte dels Bombers de Lleida per fotos dels "presos polítics"Òscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agrupació Cultural Recreativa dels Bombers de Lleida (ACRBLL) ha afirmat mitjançant un comunicat que la iniciativa de les fotos dels "presos polítics" durant la missa del patró dels bombers al Parc de Lleida va ser "individual", i en cap cas promoguda per l'agrupació.

L'ACRBLL afegeix que "sempre estarà al costat dels drets i les llibertats de totes les persones, com Associació cultural, social i transversal que volem esdevenir".

La polèmica va sorgir el passat 8 de març, durant la celebració de Sant Joan de Déu, patró dels bombers, al Parc de Lleida, després que algunes autoritats i representants dels cossos de seguretat estatals abandonessin l’acte per la presència de quatre cartells amb les imatges dels presos Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Segons van explicar fonts de la direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, la subdelegada del Govern central a Lleida, Inma Manso, va demanar al cap de la Regió d’Emergències, Jordi Solà, que es retiressin les imatges de les cadires buides que s’havien instal·lat al parc per seguir la missa, un dels actes programats.

Solà va comunicar la petició a persones de l'organització de l’activitat, l’Agrupació Cultural i Esportiva dels Bombers del Parc de Lleida, que van decidir mantenir les imatges. Davant d’això, tant Manso com les regidores a l’ajuntament de Lleida Ángeles Ribes (Ciutadans) i Dolors López (Partit Popular), així com els representants del Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil i Exèrcit, van abandonar l’acte, que consistia en una missa i una posterior ofrena floral.

tracking