SEGRE

URBANISME BARRI ANTIC

L'oratori dels Dolors podrà acollir els actes de Setmana Santa

Malgrat que les obres s’allargaran

Aspecte actual de la teulada i de la volta, que encara està en reparació.

Aspecte actual de la teulada i de la volta, que encara està en reparació.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’oratori dels Dolors podrà utilitzar-se per als actes que la congregació tenia previst fer aquesta Setmana Santa. Malgrat que les obres de rehabilitació s’allargaran més del previst pel mal estat de la volta, l’interior del temple es podrà utilitzar sense problemes. “Es podran fer les processons pertinents al temple, però les obres no estaran ni de llarg acabades per Setmana Santa”, va dir ahir l’alcalde, Àngel Ros, en una visita a l’església. El paer en cap també va recalcar que la rehabilitació d’aquest edifici és una obra clau per al conjunt del barri “tenint en compte que es troba davant del Parador i que al solar del costat de l’oratori s’habilitarà una entrada a les futures instal·lacions del barri jueu, les obres del qual s’han retardat una mica”.

Per la seua part, l’arquitecte de l’actuació, Jaume Terés, va detallar que el primer que es va fer va ser substituir les bigues de suport de la teulada per reparar-les i tornar-les a col·locar a l’edifici. Més tard van comprovar que “l’estat de la volta era molt dolent i es va prioritzar-ne la rehabilitació perquè es poguessin celebrar els actes de Setmana Santa a l’oratori i així serà”, tot i que va recalcar que encara falta molt treball, “ja que la teulada de l’edifici es restaurarà per complet, malgrat que una vegada acabat per fora es veurà exactament igual que abans”, va dir Terés.

Ros va dir que es podran fer les processons, però l’obra no estarà “ni de llarg” acabada

L’ajuntament va tancar el mes de desembre passat l’oratori a causa del risc de caiguda de la coberta i des d’aleshores està en obres.

tracking