SEGRE

COMERÇ CONSUMIDORS

Les companyies telefòniques, de gas i llum i la banca copen les queixes

Les reclamacions a l’ajuntament van baixar un 15% el 2017

El preu de la llum i el gas a Espanya ha augmentat un 66,7% en deu anys

El preu de la llum i el gas a Espanya ha augmentat un 66,7% en deu anysEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les reclamacions dels ciutadans a l’oficina d’atenció al consumidor de l’ajuntament van baixar un 15% el 2017, de manera que es van situar en mig miler de queixes. Les companyies telefòniques (190), les elèctriques (121) i la banca (107) són els sectors que més reclamacions van acumular, a més dels tallers mecànics (97) i les companyies d’assegurances (41). El descens de les queixes respecte al 2016 s’atribueix al fet que “el consumidor està més informat, és més responsable”, va explicar el regidor de Comerç, Rafael Peris. Així mateix, va destacar que es van presentar 105 reclamacions contra 85 establiments de la ciutat, dels quals només sis tenen més d’una queixa, cosa que atribueix a la responsabilitat del petit comerç en aquest camp.

Una altra dada que Peris també va remarcar és el notable descens en les mediacions de l’ajuntament en qüestions de pobresa energètica, que han passat de les 32 interpel·lacions del 2016 per restablir el servei de llum a les 10 d’aquest any i de les 86 mediacions per evitar el tall de la llum i de l’aigua l’exercici passat a cap el 2017, fet que atribueix a “la detecció precoç d’aquest tipus de casos per part dels tècnics municipals”. El regidor també va explicar que la junta arbitral de consum va tancar l’any passat un total de 517 expedients, la meitat dels quals corresponents a casos pendents d’anys anteriors.

LES CLAUS

  • Descens de les queixes. Les reclamacions a l’oficina d’atenció al consumidor van baixar un 15% el 2017. Les companyies de telèfon, llum i gas i la banca van ser les que més queixes van acumular.
  • Baixen les consultes. Les consultes a l’oficina van descendir un 55%, cosa que atribueixen al fet que “el consumidor està més informat”.
  • Acords. El 45% de les queixes que van arribar a la junta arbitral de consum el 2017 es van solucionar amb un acord entre les parts 
tracking