SEGRE

URBANISME VIA PÚBLICA

Ricard Viñes i Cappont, connectats per carril bici després de l'estiu

Ara s’habilitarà un tram a la rambla Aragó i després el d’avinguda Catalunya || Enquesta per fer unidireccionals els carrers Lluís Companys i Acadèmia

Ricard Viñes i Cappont, connectats per carril bici després de l'estiu

Ricard Viñes i Cappont, connectats per carril bici després de l'estiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La plaça Ricard Viñes i el barri de Cappont quedaran connectats per carril bici a finals d’estiu, segons va confirmar ahir el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa. “Les obres per millorar el tram de l’eix nord-sud de rambla Aragó entre els carrers Ramón y Cajal i Canonge Brugulat començaran immediatament”, va dir. Va afegir que el projecte per al tram entre plaça Catalunya i plaça Espanya estarà finalitzat d’aquí a quinze dies i es podrà procedir a l’aprovació i licitació, de manera que la Paeria té previst que tot el carril bici estigui a punt a finals d’agost. L’any passat, ja va habilitar un tram de carril bici a l’avinguda Estudi General i el pont de la Universitat, que va comportar l’eliminació de la mitjana.

D’altra banda, l’ajuntament ultima l’enquesta indicadora perquè els carrers Lluís Companys i Acadèmia passin a ser de sentit únic. Larrosa va explicar que unes 600 persones hi han participat i “a mitjans d’abril ja es podrà portar a terme el canvi”. Amb tot, va matisar que els tècnics d’Urbanisme són els que tenen l’última paraula i “potser decideixen fer-ho a l’estiu, perquè es faran alhora les obres del carril bici a l’avinguda Catalunya”. Tot i així, va assegurar que amb el canvi de sentit “guanyarem en fluïdesa i donarem més oportunitats al carrer Acadèmia.

Reparació de carrers i bosc urbà als Magraners

La Paeria va iniciar la setmana passada els treballs de renovació integral dels carrers Sant Francesc Xavier i Còrdova als Magraners, dins la part vella del barri, va explicar el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa. Les obres representaran una millora substancial de l’accessibilitat i la seguretat viària dels vianants, la renovació dels paviments de calçada i voreres, que estaven degradades pel pas del temps, com també de tots els serveis públics bàsics, especialment la xarxa d’aigua, el clavegueram i l’enllumenat públic, entre d’altres. Aquestes obres inclouen també la col·locació de jardineres, així com la instal·lació de papereres, bancs i cadires. Una vegada finalitzades les obres el mes de juny, s’iniciarà la millora del carrer Arboló.  Així mateix, la Paeria va presentar ahir un nou bosc urbà de 9.600 metres quadrats al carrer Camp dels Magraners. Per fer-lo, s’enjardinarà aquesta zona, s’instal·larà enllumenat públic, mobiliari urbà, jocs infantils i senyalització, a més de la plantació de 237 arbres. 

tracking