SEGRE

EDUCACIÓ LLENGUA

Massiva manifestació a Barcelona en defensa del model d’escola catalana

Vuit mil persones, segons la Urbana, van mostrar suport a la immersió lingüística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat educativa encapçalada per l’entitat SomEscola va sortir ahir al carrer per reivindicar l’escola en català i defensar-la com “un model d’èxit”. Unes 8.000 persones van participar en la manifestació segons la Guàrdia Urbana, que va arrancar a la plaça Urquinaona i va acabar al parc del Nord. Els organitzadors de la marxa van defensar el model educatiu català i van acusar formacions com Societat Civil Catalana i partits com el PP i Ciutadans de “fer atacs sistemàtics al nostre model i judicialitzar l’educació”. Una vegada finalitzada la marxa, es van llegir diversos manifestos a favor de la immersió lingüística i en suport als professors jutjats per explicar als alumnes el que va passar l’1 d’octubre.

“Si el 2 d’octubre els alumnes van veure vidres i portes trencades, no podem dir-los que han estat els reis mags, se’ls ha d’explicar el que va passar”, va dir el portaveu nacional del sindicat USTEC, Ramon Font. Per la seua part, el portaveu de SomEscola, Xavier Corbera, va defensar que la catalana “és una escola inclusiva, cohesionadora i democràtica”.

Com a colofó de la marxa, el raper mallorquí Valtonyc, condemnat a tres anys i mig de presó per delictes com enaltiment del terrorisme, amenaces, calúmnies i injúries greus a la Corona, va oferir un petit concert i va mostrar el seu suport a la immersió lingüística. El verd va ser el color predominant a la manifestació a petició dels organitzadors. A la marxa, que va transcórrer sense incidents, van assistir representants de tots els partits polítics a excepció del PP i Ciutadans.

tracking