SEGRE

TRIBUNALS SUCCESSOS

Escoltes telefòniques incriminen un acusat de matar un temporer

L’home només admet al judici haver apunyalat un altre jove, per la qual cosa accepta dos anys de presó || “Si fos culpable, m’hauria escapat”, afirma a la jutge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A.H., un home de cinquanta-dos anys acusat d’apunyalar mortalment un jove de vint-i-un a la pista esportiva de l’antiga escola d’Albatàrrec durant una baralla tumultuària entre dos grups de temporers de nacionalitat romanesa el dia 29 de maig del 2016, va negar ahir davant la titular del jutjat penal 3 de Lleida ser l’autor de l’agressió i va afirmar que “si hagués estat culpable, m’hauria escapat”. L’acusat va recordar que la víctima “era com si fos el meu fill. El teníem allotjat a casa i era de la nostra quadrilla”. En canvi, sí que va reconèixer haver assestat una ganivetada a un altre jove. “Vaig agafar el ganivet de terra i el vaig agredir.” Per aquesta agressió serà condemnat a dos anys de presó després de l’acord entre les parts. La mateixa condemna que s’imposarà a la seua nora, que va clavar un cop d’ampolla al cap del jove. Els dos es van comprometre a indemnitzar-lo amb 25.000 euros.

Malgrat que nega ser l’autor de la punyalada mortal, les converses telefòniques investigades pels Mossos d’Esquadra l’incriminen. Una és la que va tenir la nora amb la seua parella. “Puc dir moltes coses. No t’oblidis del que ha fet el teu pare!”, va dir la dona al fill de l’acusat. La Fiscalia considera que aquest va clavar accidentalment “una ganivetada al pit a la víctima, que va haver d’interposar-se en el seu camí i al qual no tenia intenció directa d’agredir ja que era part del seu grup”. Considera que és autor d’un delicte d’imprudència greu amb resultat de mort i sol·licita que se li imposin tres anys de presó i que pagui una indemnització de 100.000 euros als pares de la víctima. Un altre indici que apunta a la seua autoria, segons el Ministeri Públic, és que la seua nora, el fill i altres membres de la quadrilla van ometre davant dels Mossos que l’acusat havia participat en la baralla. També que va tornar a la ciutat de Lleida en una furgoneta diferent en què viatjava el ferit, que va morir de camí a l’hospital, al costat dels seus familiars.

L’apunyalament mortal es va produir el maig del 2016 durant un lluita entre dos grups de temporers

Per la seua part, la defensa manté que ningú va identificar ni va observar qui va atacar la víctima i que l’autor va ser un temporer de l’altre grup que va fugir molt de pressa. El judici continuarà el pròxim dia 18 abril amb la declaració d’altres testimonis i els informes de la Fiscalia, acusacions i defensa.

tracking