SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Dos detinguts en menys d'un dia per agredir i amenaçar les seues parelles

Un va tirar a puntades la porta de casa a Ronda i la Urbana li va trobar unes tisores amagades || L’altre va pegar a la víctima davant les amigues al carrer Jaume II

Imatge d’arxiu de la caserna de la Guàrdia Urbana.

Imatge d’arxiu de la caserna de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana va detenir en menys de catorze hores, entre dilluns a la nit i ahir al matí, dos homes acusats d’agredir i amenaçar les seues parelles. El primer dels successos de violència masclista va tenir lloc al passeig de Ronda quan passaven pocs minuts de dos quarts de nou de la tarda. Una patrulla es va desplaçar fins al lloc al rebre un avís que s’estava produint una baralla entre una parella. Els va rebre la víctima plorant i molt espantada, assegurant que la seua parella havia clavat puntades de peu a la porta fins a aconseguir tirar-la a terra per entrar de forma violenta a l’habitatge.

Una vegada a dins la va insultar i la va amenaçar a crits, una cosa que va seguir fent després de l’arribada dels agents policials. A l’identificar l’home, A.E., originari del Marroc i de 36 anys, li van trobar unes tisores amagades, per la qual cosa finalment va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte de maltractaments, un altre d’amenaces i un tercer de danys. Per la seua part, la víctima va ser traslladada a la caserna de la Guàrdia Urbana perquè formulés la denúncia.

El primer arrest va ser a les 20.30 hores de dilluns i el segon, a les deu de dimarts al matí

Només catorze hores després va tenir lloc un segon episodi de violència masclista a la ciutat. Va ser en ple carrer, a Jaume II, cap a les deu del matí. L’avís va ser el mateix, la baralla d’una parella, i fins a la zona també es va desplaçar una patrulla de la Guàrdia Urbana. Els agents van trobar tres joves, la víctima i dos amigues d’aquesta. La primera va explicar que la seua parella li havia pegat i amenaçat davant de les seues companyes i que havia fugit utilitzant una bicicleta de color roig. Gràcies a aquest detall i a la descripció minuciosa que va facilitar la jove, els policies van poder localitzar poc després de la denúncia el presumpte agressor, que es trobava en un lloc proper al dels fets. Es tracta d’un jove de només 21 anys, nascut al Marroc i veí de Lleida ciutat, que va quedar detingut acusat d’un delicte de maltractaments en l’àmbit de la llar.

Rècord el 2017 de denúncies de víctimes a Lleida, amb més de 1.200

Les denúncies per violència masclista registrades als jutjats lleidatans van marcar l’any passat un rècord, mentre que les ordres de protecció es van mantenir i les condemnes van descendir. Segons l’últim informe del Consell General del Poder Judicial, el 2017 es van presentar 1.244 denúncies per violència de gènere als tribunals de la província, un 19% més que les registrades el 2016, quan van ser 1.048. Malgrat augmentar els casos coneguts de maltractament per raó de gènere, les mesures de protecció es van mantenir estables, fins i tot lleugerament per sota de les adoptades el 2016. D’aquesta forma, l’any passat es van dictar mesures de protecció per a 301 dones, de les quals 32 eren menors d’edat. En canvi, el nombre de condemnats es va reduir un 13 per cent.

tracking