SEGRE

FRAU SEGURETAT SOCIAL

Sis detinguts a Lleida i Osca per defraudar més d'1,6 milions d'euros

Acusats també d’insolvència punible

Vista de l’edifici de la Seguretat Social a Lleida.

Vista de l’edifici de la Seguretat Social a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut sis persones a Lleida i Osca com a responsables d’un frau a la Seguretat Social de més d’1,6 milions d’euros. Segons van assenyalar fonts policials, tres persones van ser arrestades a Lleida a començaments del mes de febrer després d’una investigació que es va iniciar a mitjans de l’any passat al rebre diverses denúncies de la Tresoreria General de la Seguretat Social. Els agents van analitzar nou expedients que afectaven Lleida, Jaca, Osca i Montsó i es van investigar setze empreses i els seus responsables mercantils.

A més dels sis detinguts, sis persones més han estat investigades en aquesta operació com a presumptes autores de delictes contra la Seguretat Social i frustració de l’execució (antiga insolvència punible).

Els empresaris utilitzaven diferents mètodes per evitar pagar a la Tresoreria i l’embargament de béns

La investigació apunta que les empreses investigades utilitzaven diversos mètodes per defraudar. Entre aquests figura la creació successiva de societats mercantils a les quals es va transferint l’activitat així com els béns patrimonials. En altres ocasions, mitjançant el denominat Grup d’Empreses, es constitueix una empresa principal que ostenta el patrimoni amb altres (descapitalitzades) però en realitat aquestes últimes són una única empresa, i s’utilitza fraudulentament la normativa laboral (cessió irregular de mà d’obra, contractes ficticis o facturacions entre aquestes). Segons va informar la policia, els detinguts també havien creat entramats empresarials per eludir el pagament dels deutes, així com successives transmissions de béns amb l’objectiu d’impedir que fossin localitzats i, en conseqüència, embargats. La investigació s’ha portat a terme en un operatiu conjunt amb la Tresoreria de la Seguretat Social.

LES CLAUS

  • L’origen. L’operatiu es va iniciar a mitjans de l’any passat després que la Policia Nacional rebés diverses denúncies de la Tresoreria de la Seguretat Social. A Lleida es van arrestar tres persones a mitjans de febrer. S’afegeixen als altres tres detinguts a Osca.
  • La investigació. Els agents van revisar nou expedients que afectaven Lleida, Jaca, Montsó i Osca. Com a conseqüència es van investigar setze empreses i els responsables de les mercantils, així com altres persones que hi estaven relacionades com a presumptes responsables de delictes contra la Seguretat Social i frustració de l’execució.
  • El frau. La Policia Nacional i la Tresoreria han destapat un frau de 1.673.000 euros. Els detinguts utilitzaven diversos mètodes per evitar els deutes amb la Seguretat Social i els embargaments.
tracking