SEGRE

TRÀNSIT MOBILITAT

El gir a l'esquerra des de rambla d'Aragó cap a Universitat, a l'estiu

Accés a Bisbe Messeguer regulat amb semàfor per evitar fer la volta pel Barri Antic || Durant l’obra del carril bici a l’avinguda Catalunya i plaça Espanya

Les obres de millora del carril bici que la Paeria executa a la rambla d’Aragó.

Les obres de millora del carril bici que la Paeria executa a la rambla d’Aragó.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria reforma el carril bici de la rambla d’Aragó per millorar-ne la seguretat, a petició dels mateixos usuaris. Aquest obra forma part dels pressupostos participatius de l’any passat i consisteix a ampliar-lo i separar-lo millor dels carrils de circulació de vehicles. Té un termini d’execució de dos mesos.

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa assegura que intenten “compatibilitzar els diferents sistemes de transport urbà” i detalla que a l’estiu iniciaran les obres per dotar de carril bici a l’avinguda Catalunya i la plaça Espanya, per connectar-lo amb el del pont Universitat “i avançar en l’eix nord-sud”. Aprofitant aquest projecte, l’ajuntament habilitarà un gir a l’esquerra amb regulació semafòrica des de la rambla d’Aragó cap al carrer Bisbe Messeguer al barri Universitat, com va avançar aquest diari, per evitar que els vehicles hagin de fer la volta pel Centre Històric.

Usuaris proposen carril bici per Rovira Roure, però diuen que la Paeria prefereix Fleming

Actualment, els cotxes han d’anar cap a Governador Montcada, Lluís Besa i Sant Crist per poder accedir a Bisbe Messeguer. “Serà un accés directe i descarregarà de trànsit el Barri Antic”, destaca Larrosa. Així mateix, l’habilitació del carril bici per l’avinguda Catalunya comportarà l’ampliació d’un tram de vorera de Lluís Companys (la de l’edifici Eurofòrum) i l’eliminació d’un carril de circulació.

Projecte per connectar Ricard Viñes amb Agrònoms

El col·lectiu d’usuaris de bicicleta En Bici per Lleida-Bacc aplaudeix la millora del carril bici a la rambla d’Aragó i la seua creació a l’avinguda Catalunya i la plaça Espanya. Un membre de l’entitat, Jordi Prats, assegura que alguns ciclistes no utilitzaven el de rambla d’Aragó per “por”, al ser “molt estret i estar molt a prop dels cotxes”. Destaca que quan estigui enllestit aquest nou tram serà possible anar per carril bici des de la Bordeta fins a la plaça Ricard Viñes i apunta que aleshores només faltarà per completar l’eix que connecti amb els campus de Ciències de la Salut i Agrònoms. Prats assenyala que per fer-ho proposen habilitar un carril bici al carrer Rovira Roure, mentre que l’ajuntament prefereix optar per Fleming. En aquest sentit, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa indica que ja treballen en el projecte de carril bici des de Ricard Viñes fins a Ronda, Ciutat Jardí, Camp d’Esports i Agrònoms. Prats va afegir que demanaran també revisar alguns trams de carril bici ja existents, com el del carrer Vallcalent. Així mateix, En Bici per Lleida-Bacc ha presentat als pressupostos participatius d’aquest any una doble proposta de carril bici. D’una banda, connectar Lluís Companys amb passeig de Ronda i la Mariola i, d’altra banda, Ramón y Cajal i Bisbe Irurita amb Ronda.

tracking