SEGRE

ORGANISMES RECLAMACIONS

El síndic insta a limitar el soroll dels camions de recollida d'escombraries

Demana sonometries, arran de la queixa d’un veí per molèsties a la nit

Vehicles de la concessionària de recollida de residus i neteja de la ciutat.

Vehicles de la concessionària de recollida de residus i neteja de la ciutat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, “suggereix” a la Paeria que efectuï un mesurament sonomètric del funcionament dels vehicles del servei de neteja i recollida d’escombraries des del domicili d’un veí que va presentar una queixa pel soroll que emeten a la nit, a fi d’“adoptar, si és necessari, les mesures oportunes per minimitzar les molèsties”. L’expedient per aquesta queixa es va obrir l’1 de juny del 2017 i el 16 de gener passat constata que la resolució estava pendent d’acceptació. L’informe del síndic indica que “s’ha de tenir present que el soroll produït per la recollida de residus no és un perjudici exclusiu d’un únic ciutadà sinó que, com així han establert els tribunals, els veïns ho han de suportar com a càrrega social, per la qual cosa no es tracta d’un mal individualitzable”. No obstant, afegeix que “igualment es tracta d’una possible afectació de drets fonamentals com el dret a la inviolabilitat del domicili, a la intimitat personal i familiar i a la integritat física [dret al descans o a la salut]”.

Per aquests motius, considera que malgrat que “l’activitat administrativa que ocasiona el soroll sigui d’interès públic, s’ha d’harmonitzar la intimitat i inviolabilitat del domicili amb aquest servei dotant-lo de mecanismes silenciosos o, com a mínim, productors de menys emissions de sorolls”. “En aquest cas, no consta que s’hagi portat a terme cap actuació per objectivar les molèsties de soroll que té el promotor de la queixa”, detalla.

El síndic assenyala que no té coneixement de quins són els últims controls que han passat els vehicles de recollida d’escombraries, de manera que requereix a la Paeria informació sobre aquesta qüestió.

Reclamació per una graduació de vista errònia a l’Arnau

El síndic demana al departament de Salut que resolgui la reclamació d’un ciutadà que va anar a l’Arnau de Vilanova a graduar-se la vista després d’una operació, però quan l’òptica li va donar les ulleres “no hi veia perquè la graduació que constava a l’informe de l’hospital era errònia”. Va reclamar l’abonament dels 130 euros que li va costar canviar el vidre i assegura no haver rebut resposta. Ribó diu a Salut que “doni les ordres oportunes perquè es tramiti i resolgui com més aviat millor”.

tracking