SEGRE

La preinscripció del curs escolar no inclou una casella per al castellà

El DOGC publica les normes de matriculació per a educació infantil, primària i secundària obligatòries

Un aula en un centre escolar.

La preinscripció del curs escolar no inclou una casella per al castellàSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El full d’inscripció per accedir a l’educació obligatòria a Catalunya el curs 2018-19 no inclou cap casella per la qual les famílies puguin decidir si volen l’escolarització dels seus fills en català o en castellà, segons publica aquest dimecres el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

El DOGC publica avui la resolució, que no inclou canvis significatius respecte al curs anterior, per la qual s’aproven les normes de preinscripció i matrícula d’alumnes del segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. El termini de presentació de sol·licituds previst per al segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria serà del 13 al 24 d’abril.

Fonts del Departament d’Ensenyament han explicat que al full d’inscripció, com es ve fent des de fa alguns anys, es continuarà preguntant als pares dels infants que s’escolaritzen per primera vegada quina és la seua llengua materna i als alumnes que ho necessitin se’ls continuaran aplicant programes d’adaptació lingüística.

El mes de febrer passat, el Govern va anunciar que estudiava la possibilitat que en la matriculació del pròxim curs escolar a Catalunya s’inclogués una casella en la qual els pares poguessin elegir el castellà com a llengua vehicular per als seus fills, després que el sol·licitessin el sindicat de professors ESTIMIS i Sociedad Civil Catalana (SCC).

Aquesta intenció va despertar el rebuig de la comunitat educativa i tant sindicats de docents i d’alumnes, com associacions de pares es van manifestar a favor de l’actual model lingüístic català i contra la possibilitat de la inclusió de l’esmentada casella.

Al març, una sentència del Tribunal Constitucional va declarar inconstitucional el procediment de la Lomce pel qual s’obligava la Generalitat a pagar l’escolarització en centres privats dels alumnes sense ensenyament públic en castellà.

tracking