SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

L'Audiència de Lleida jutjarà els pares de la Nadia al juny per estafa

La vista serà els dies 5, 6 i 7, amb una vintena de testimonis || La Fiscalia els acusa d’utilitzar la malaltia de la nena per al frau i demana 6 anys per a cadascun

Imatge d’arxiu de Margarita Garau i Fernando Blanco.

Imatge d’arxiu de Margarita Garau i Fernando Blanco.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ja té data per jutjar Fernando Blanco i Margarita Garau, els pares de la nena Nadia acusats d’estafar més d’un milió d’euros en donatius de gairebé set mil persones utilitzant la malaltia de la seua filla. Tant un com l’altra s’asseuran al banc dels acusats els propers dies 5, 6 i 7 de juny i durant aquells tres dies, a més de les seues versions dels fets, el tribunal també escoltarà les declaracions d’una vintena de testimonis.

Tot això per dilucidar si són autors d’un delicte continuat d’estafa mitjançant el qual la Fiscalia de Lleida demana per a cada un d’ells sis anys de presó. I és que el Ministeri Públic considera provat que Blanco, actualment en presó provisional al Centre Penitenciari de Ponent, i Garau, en llibertat amb càrrecs, es van aprofitar d’almenys 6.580 persones perquè els fessin donacions amb el pretext que necessitaven operar la seua filla de la malaltia rara que pateix (tricotiodistròfia) per allargar la seua esperança de vida. Unes mil víctimes no han pogut ser identificades ja que van fer les seues donacions en efectiu.

La Fiscalia considera provat que van utilitzar la malaltia de la seua filla per estafar més d’un milió

A més de la pena de presó, la Fiscalia sol·licita per a cadascun una multa de 19.440 euros i determina que s’haurien apropiat 792.418 euros, ja que la resta va poder ser bloquejada després del seu arrest el desembre del 2016. En el seu escrit, el Ministeri Públic recorda “els artificis dels acusats”, el seu elevat nivell de vida i “un consum d’articles de luxe innecessaris i en clara contradicció amb la situació de necessitat econòmica en la qual deien estar”.

Segons l’anàlisi dels comptes, la despesa que van dedicar a la seua filla no va ser superior als 4.000 euros del més d’un milió que van obtenir amb donacions a la seua associació, recopilades des de tota la geografia espanyola. La parella, resident a Fígols i Alinyà (Alt Urgell) en el moment dels fets, va ser arrestada el 7 de desembre de l’any 2016 i el pare va intentar fugir de la policia.

El tribunal va arxivar la causa penal per les fotos sexuals de la petita

L’Audiència de Lleida va arxivar el mes de novembre passat la causa penal per exhibicionisme i tinença de pornografia infantil contra els pares de la Nadia. La Fiscalia sol·licitava dos anys de presó per a cada un, però el tribunal va acordar el sobreseïment provisional a l’estimar el recurs presentat pels acusats. Respecte a les 15 fotos de la menor trobades en memòries USB pels Mossos, en les quals segons el fiscal la nena apareix “en actituds impròpies de la seua edat”, l’Audiència determina que no pot acreditar-se que van tenir un “inequívoc contingut sexual”. També va tenir en compte que no es va fer difusió de les imatges. Quant a les fotos en les quals els pares apareixen mantenint relacions en presència de la filla, l’Audiència va assenyalar que estava adormida.

tracking