SEGRE

SINDICATS

Vaga estudiantil el dia 26 d'abril contra les taxes i per la independència

Estudiants lleidatans es manifesten contra la reforma en educació LOMCE.

Estudiants lleidatans es manifesten contra la reforma en educació LOMCE.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una vaga per al pròxim dia 26 d’abril “a tots els centres educatius dels Països Catalans”. Segons el sindicat, la vaga ha de ser “el tret de sortida de mobilitzacions en clau republicana”, per la qual cosa fa una crida a tots els sectors de la societat catalana a secundar-la amb “vagues sectorials” per evidenciar la “precarietat” a la qual “sotmet el capitalisme”. A Lleida, ha convocat una manifestació per aquell dia a les 12.00 hores a la plaça Ricard Viñes.

El sindicat insta les organitzacions que integren la plataforma Muce (SEPC, USTEC, CGT, CCOO, UGT Fapaes, Fapac i altres) a secundar aquesta vaga general. En clau educativa, el SEPC reclama que s’apliqui una rebaixa del 30 per cent de les taxes universitàries i que s’equiparin preus de màster i de grau. També acabar amb tots els concerts a la xarxa publicoprivada per apostar per una única línia pública. Així mateix, reclama combatre les violències masclistes dins i fora de les aules.

En l’aspecte polític, demana donar resposta en els empresonaments dels presos polítics, pels quals “hem de defensar les nostres llibertats i no cedir ni un pas davant aquells que volen suprimir-les”.

Així mateix, critica “el muntatge judicial dissenyat per aixafar la voluntat democràtica expressada en el referèndum de l’1-O (que va atorgar 2.100.000 vots a la república catalana, més dels que va obtenir l’Estatut de Catalunya al referèndum del 2006), i que ha estat denunciat per desenes de juristes i per la comissió de drets humans de l’Organització de les Nacions Unides i Amnistia Internacional”.

tracking