SEGRE

PAERIA URBANISME

Querella del PSC contra el PDeCAT, que veu unflats els actius de l'EMU

Ros confirma que presentaran la demanda pel perjudici a l’empresa || La denúncia del grup de Postius considera irregular la valoració del pla de l’estació

292660_1.jpg

292660_1.jpgSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern del PSC respondrà a la querella del PDeCAT per tres presumptes delictes comptables a l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) amb una demanda contra aquest grup pels danys i perjudicis que comporta aquesta denúncia –que qualifica d’infundada– per a l’EMU. L’alcalde, Àngel Ros, va afirmar ahir que estan ultimant aquesta querella contra el PDeCAT, després que dimecres el PSC anunciés que es reservaven la possibilitat d’exercir accions legals. “La presentarem”, va assegurar Ros a aquest diari. D’altra banda, l’equip de govern no va voler entrar a replicar les suposades irregularitats als comptes de l’EMU que denuncia el PDeCAT, al·legant que no tractarà en els mitjans aspectes d’un eventual judici quan cal veure si la querella contra 12 responsables de l’EMU i l’auditora és admesa a tràmit. Es va limitar a reiterar que totes les valoracions d’actius estan validades per l’empresa que va guanyar el concurs per fer-les.

Un dels punts en què incideix la denúncia del PDeCAT és que veu un maquillatge que a partir de l’exercici del 2015 els comptes incloguin en l’actiu, com a “productes acabats”, 21,9 milions d’euros corresponents a la valoració de les plusvàlues que generaran els terrenys del pla especial de l’estació una vegada descomptat el cost de 36,8 milions que va finançar l’EMU pel cobriment de vies i el pont de Príncep de Viana i el que es derivi de les càrregues del desenvolupament del pla.

Així, indica que el preu de venda dels solars estimat per l’informe del cap d’Urbanisme que justifica aquest actiu fixa una repercussió de 1.080 euros per metre quadrat per al sòl residencial lliure, de 600 euros per metre per al comercial i de 650 per al terciari.

En canvi, aporta sengles taxacions que fixen aquesta repercussió en un total de 470, 235 i 257,5 euros per metre, respectivament, amb la qual cosa el resultat final, en lloc de positiu, és negatiu. La transcendència d’això és que, sense aquests 21,9 milions, els fons propis de l’EMU serien negatius, causa de dissolució llevat que hi hagués ampliació de capital o procés concursal.

tracking