SEGRE

HABITATGE CIUTADANIA

“No tenim on anar”

Veïns i okupes d’un bloc incendiat a Ronda demanen un allotjament davant del seu pròxim desallotjament || La Paeria diu que “ningú es quedarà al carrer”

Un grup de veïns de l’immoble, en un dels passadissos de l’edifici. Tot el pis està sense llum ni aigua.

Un grup de veïns de l’immoble, en un dels passadissos de l’edifici. Tot el pis està sense llum ni aigua.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Diumenge passat hi va haver un incendi al quarto de comptadors del nostre bloc i vaig estar tota aquesta setmana intentant parlar amb els serveis socials per veure què hi podem fer. Em van donar llargues i divendres van venir i em van dir que dimecres ens fan fora a tots, que l’edifici està en ruïna. No penso quedar-me al carrer amb la meua família i totes les meues coses. Ens estan tractant com gossos.” Així ho va explicar ahir un veí de l’immoble número 63 del passeig de Ronda, propietat d’una entitat financera els veïns de la qual (alguns arrendataris, altres okupes) veuen amb desesperació que no poden fan res per frenar el desallotjament. La situació va empitjorar arran de l’incendi que va patir l’edifici diumenge passat, que va accelerar els tràmits per declarar l’edifici inhabitable i procedir al desallotjament complet d’aquest bloc de cinc pisos en el qual viuen aproximadament una dotzena de famílies, moltes de les quals van entrar a l’immoble de manera irregular davant de la passivitat de l’entitat propietària del pis.

“Des del 2016 intentem parlar amb Servihabitat i no volen saber res de l’immoble. Quan els serveis socials van venir a dir-nos que l’edifici estava en ruïna no van portar cap pèrit ni arquitecte que ho certifiqués. Si el nostre edifici està en ruïna, l’hotel i el centre comercial que tenim a l’edifici també ho deu estar, no?”, declara una altra veïna, que ha hagut de coordinar-se amb la resta d’inquilins per poder viure al bloc. “Fa mesos que ens van retirar tots els comptadors, de forma que vam haver d’enganxar-nos a la xarxa i per això es va provocar l’incendi. Després ens van tallar l’aigua i hem d’utilitzar garrafes i carregar els telèfons als bars per poder estar comunicats”, declara un altre inquilí, que creu que l’incendi va ser una manera d’“agilitzar” el procés per desallotjar-los.

“Fa dos anys que intentem parlar amb Servihabitat i la Paeria i ara ens volen fer fora en menys d’una setmana.” Alguns veïns han portat la seua situació als tribunals i encara esperen sentència. “Ens veiem amb les mans lligades”, recalca un d’ells, que afegeix que tant la seua dona com el seu fill van demanar fa un any poder estar en un pis d’emergència social, sense obtenir resposta. “No és que vulguem quedar-nos a viure aquí per sempre, és que no tenim on anar si ens fan fora!”, afegeix.

L’ajuntament va explicar ahir que està al corrent de la situació de l’edifici i de les famílies afectades i va destacar que han mantingut diverses reunions amb els veïns durant dies i que divendres els va notificar que hauran d’abandonar l’edifici dimecres perquè ha estat declarat inhabitable, segons fonts municipals.

Així mateix la Paeria va destacar que està previst oferir allotjament d’urgència temporal a les persones que ho necessitin en funció de les condicions i necessitats de les famílies afectades, garantint que “cap veí es quedarà al carrer”.

Un grup de veïns de l’immoble, en un dels passadissos de l’edifici. Tot el pis està sense llum ni aigua.

Un grup de veïns de l’immoble, en un dels passadissos de l’edifici. Tot el pis està sense llum ni aigua.ÒSCAR MIRÓN

tracking