SEGRE

SEGURETAT TRÀNSIT

Una vintena de multes de radar a Lleida per anar a 60 km o més

El primer dia de reducció de la velocitat, que abans era de 65 || Actius els de Cos-Gayón, Prat de la Riba i Miquel Batllori

El radar del carrer Miquel Batllori va ser ahir un dels tres operatius.

El radar del carrer Miquel Batllori va ser ahir un dels tres operatius.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els radars van caçar ahir més d’una vintena de conductors que circulaven a més de seixanta quilòmetres per hora, segons ha pogut saber aquest diari, a la primera jornada en què els dispositius sancionaven aquesta velocitat, en lloc de seixanta-cinc com fins ara. Dels nou radars instal·lats a la ciutat, van estar actius els ubicats a Cos-Gayón, Prat de la Riba i Miquel Batllori. De moment, continuaran funcionant tres simultàniament i no quatre, com havia anunciat inicialment l’ajuntament. La normativa indica que l’import de les sancions varia en funció de la velocitat, de manera que si se supera la velocitat fins a setanta quilòmetres per hora és de cent euros i pot arribar als sis-cents si es va a més de 101. El mateix passa amb la pèrdua de punts del carnet, que pot arribar a sis.

La Paeria defensa la disminució de la velocitat dels radars per l’augment d’un 5,54 per cent de l’accidentalitat registrada l’any passat respecte a l’anterior. La lesivitat es va incrementar un 12,60 per cent i un 14,28 per cent d’atropellaments.

Continuen estant actius simultàniament només tres dels nou radars instal·lats a la ciutat

Els radars es van instal·lar el 2014 i des d’aleshores els accidents amb ferits van disminuir, fins al repunt del 2017. La Direcció General de Trànsit determina que la velocitat màxima en un nucli urbà és de 50 km/h i el marge de tolerància és de set quilòmetres, de manera que es podria sancionar a 58 km/h, però el consistori ha optat pels 60.

tracking